Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 41

ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ 41 НА БАНКЕРЪ:

БУЛГАРТАБАК ПАДА В КАПАНА НА ЦЕННИТЕ КНИЖА

Сагата, наречена Булгартабак, продължава с пълна сила. Някои - Бог знае защо точно сега - се сетиха, че работата на изпълнителната власт е да изпълнява законите. Включително и Закона за ценните книжа, според който в надзорния съвет на тютюневия холдинг е трябвало да има поне две независими лица, сиреч не-министри. А от това следва, че поредният опит за приватизация на Булгартабак може да пропадне, понеже излиза, че новият надзорен съвет на холдинга, от който зависи продажбата му, е незаконен. Всичко за сагата в новия 41-ви брой на БАНКЕРЪ.

ПРЕЗИДЕНТЪТ СЕ ГОТВИ ЗА УДАР

Когато един държавен глава се загрижи твърде дълбоко за проблеми, които са в прерогативите на изпълнителната власт, работата замирисва на програмно правителство. Оказва се, че точно това прави президентът Георги Първанов - даже е почнал да събира екип, а един от най-доверените му съветници вече пише програма за управление. Пък и да се провали идеята, хората му ще се радват и на служебен кабинет. Кой какво и защо пише - в утрешния БАНКЕРЪ.


ДАЛАВЕРИ ЗАКОПАХА ЛЕСНИЧЕЙСТВОТО В КЛИСУРА

Някои хора са като дялан камък - където и да ги сложиш, все пасват. Така е и с инж. Атанас Пандев, последния директор на някогашното горско стопанство в Клисура. Преди три години той буквално го затрива, заради което го уволняват. Но за това време Пловдивското следствие така и не намери експерт, който да установи нанесените от него щети. И ето ви изненада - г-н Пандев се кани да става кмет на Клисура. Всичко за пустите клисурци - в новия БАНКЕРЪ.

СЕДЕМТЕ ЖИВОТА НА БКК

Временните работи са най-постоянни. Когато през 1992 г. Банковата консолидационна компания изгря на финансовия небосклон, плановете бяха тя набързо да окрупни над 70-те тогавашни кредитни институции и после да се закрие. Оттогава животът й бе удължаван точно шест пъти. А след като бе продадена и последната банка - ДСК, компанията се изправи пред неизбежна ликвидация. В момента по сметките й има 390 млн. евро, които трябва да отидат в държавната хазна. Въпросът е кога, как и най-вече - дали?... Отговорите - в новия 41 брой на дебелия БАНКЕРЪ.

В СПЕЦИАНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

МАФИЯТА ВИКНА ДОЛУ МАФИЯТА

Хубаво е, че в България няма гангстерска война. Но още по-хубаво е, че българската организирана престъпност е толкова благородна и патриотично настроена, че пътят до рая става все по-къс и по-къс. Причината за това е изключително елементарна: от доста време насам нашенската мафия се е заела с физическото ликвидиране на бандитите и труповете падат с все по-страшна сила. И, за да бъдат нещата съвсем под контрол, главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов благоволи да посъветва милионите си фенове: ако в заведението, в което сте, влезе известен бизнесмен, вие моментално трябва да изчезнете оттам.
Вярно е, че генералът не произнесе умолителното Ако ви е мил животът. Но също така си спести и още едно допълнение: Оставете труповете, тяхното събиране е грижа на МВР.

И ОЩЕ:

ЕВРОПА ДА ПОПИТА ЗА БИТИТЕ МАГИСТРАТИ

На 19 април 2002 г. се случи нещо, което е без прецедент в най-новата история на България: в района на резиденция Бояна от предното дясно колело на джипа - нов Мицубиши Паджеро, с който се движи правосъдният министър Антон Станков, изчезват мистериозно цели пет болта.
Днес, точно година и половина по-късно, Параграф 22 научи, че инцидентът не се разследва нито от МВР, нито от следствието, нито от Върховна касационна прокуратура. Точно по същия непонятен начин никой не е разследвал и десетките престъпления, извършени срещу български магистрати. Мнозина сигурно не знаят, но съдиите, следователите и прокурорите у нас също ги бият, гърмят и колят, опожаряват им колите и им взривяват апартаментите. А през март 2002 г. телефонен терорист заплаши със смърт дори председателя на Върховния административен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във