Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 38

В НОВИЯ БРОЙ 38 НА В. БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ

ОБЩИНИ И КУРОРТИ ГЛОЗГАТ ЕРП-ПРИВАТИЗАЦИЯТА

Доскоро се приказваше, че всичко вече било готово за обявяване на конкурсите за продажба на седемте електроразпределителни предприятия - и купувачите с парите, и масовият консуматор, на когото впрочем му е все тая кой ще му го продава, и на държавата... Да, ама не, както казваше един пишещ брат. Защото някои в татковината взеха да осъзнават, че да можеш да продаваш ток си е отвсякъде далавера с главно Д. Ето че конкурсите се отлагат за пореден път, понеже се явяват нови мераклии да въртят бизнес с електричество. Защо е ясно, а кой, къде, кога, как - четете в новия брой 38 на БАНКЕРЪ.

В ГЮВЕЧА ЗАХАРОИМПЕКС ЗАБЪРКАН И ЕКСМИНИСТЪР ВЪРБАНОВ

Далаверите около реституцията на Захароимпекс показват, че гювечът може да има и сладък вкус. Най-новите разкрития на БАНКЕРЪ сочат ясно като бял ден, че в игричките около връщането на шоколадовата фабрика на наследниците на някогашния й собственик Велизар Пеев са замесени мастити държавни мъже. И то не кои да е, а бившият търговски министър в кабинета Костов Валентин Василев и бившият шеф на аграрното ведомство в същия кабинет Венцеслав Върбанов. Всичко за сладката далавера ще намерите в утрешния БАНКЕРЪ.

МЕРАКЛИИТЕ ЗА БУЛГАРТАБАК ИЗЧАКВАТ, ЧОРНИ СЕ ОТКАЗАЛ

Чорни се отказал да купува Булгартабак, но ако си мислите, че настава скука, много се лъжете. Новата стратегия за продажба на предприятието щяла да бъде готова до средата на октомври с благословията на Лидия Шулева, сделката щяла да протече на няколко етапа чрез търгове и конкурси. Изобщо откъдето и да погледнеш - прозрачност отвсякъде. Ако пък и бъдещите купувачи са също толкова прозрачни, няма да има грешка. Как ще се разпродава тютюневият ни холдинг - в утрешния БАНКЕРЪ.

ОТГОВОРНОСТТА ЗА КРЕДИТИТЕ ТРЯБВА ДА Е РАЗПРЕДЕЛЕНА

Това твърди шефът на БУЛБАНК Левон Хампарцумян в интервю за в. БАНКЕРЪ. Човекът, на когото е поверена най-голямата българска банка, разкрива, че тя вече обръща взор и към индивидуалните клиенти. Чака ги ухажване, каквото не са и сънували - например със специални ипотечни схеми, подходящи както за по-млади граждани, така и за хора пред пенсия. За всички нови благини на БУЛБАНК - утре в новия, дебел, 38-и поред БАНКЕРЪ.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР СВАЛИ КАДИФЕНАТА РЪКАВИЦА

В средата на седмицата главният прокурор Никола Филчев за втори път демонстрира привързаността си към твърдия курс в борбата срещу престъпността и корупцията. Преди няколко месеца той се възхити от опита на Беларус, където във всички структури на обвинението има специализирани звена за борба с корупцията в държавната администрация. А тази седмица Обвинител номер едно се възрадва от китайския опит в тази насока, където корумпираните държавни чиновници ги осъждат на смърт.

И ОЩЕ:

ТЕМИДА СЕ ОЦЕНИ НА 292 МИЛИОНА!

Часът за паричната разправия с магистратурата удари, колкото и да не му се иска на финансовия министър Милен Велчев. На редовното си заседание в сряда Висшият съдебен съвет прие окончателния вариант на бюджета си за 2004 г. и го прати в Министерския съвет. Според разчетите на ВСС, през следващата година съдът, следствието и прокуратурата трябва да похарчат 292.159 млн. лв., от които 235 млн. лв. трябва да осигури държавната хазна. В същото време висшите магистрати пропуснаха да споменат какво ще свършат, ако държавата наистина удовлетвори финансовите им претенции.

ОРЛИТЕ НА ПРАВОСЪДИЕТО ГО УДАРИХА ПРЕЗ ПРОСОТО

Ако слугите на българската Темида си вършеха работата със същата непреклонност, с която отстояват личните и груповите си интереси, за престъпността у нас отдавна щеше да се говори в минало време. За най-голямо съжаление обаче в България професионалните задължения най-често се вършат по принуда, докато защитата на личния интерес е въпрос на живот и смърт. Последното доказателство за това са нестихващите скандали около избора на нов председател на Върховния административен съд: Висшият съдебен съвет иска да назначи на този пост конституционния съдия Георги Марков, а правосъдният министър и парламентарното мнозинство по всякакъв начин искат това да не случи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във