Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 37

В НОВИЯ БРОЙ 37 НА В. БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ

ЦЕНИТЕ НА ТОКА - БЕЗ ДАЛАВЕРИТЕ

Знаете ли защо у нас се плаща толкова много за парно и ток? Ами защото всичко онова, което ни го пробутват за технологични загуби - кражбите на ток, корупцията, безотчетното включване на промишлени абонати, луксозните служебни автомобили и пр., се калкулира в цената за крайните потребители. Нови наредби предвиждат занапред тези разходи да се поемат от новоприватизираните енергийни дружества, но електроенергията пак няма да поевтинее. Всичко за новите цени на тока и парното и за новите наредби четете в новия брой на БАНКЕРЪ.

БИТКАТА ЗА СОФИЯ Е БИТКА ПОНЕ ЗА 1 МЛРД. ЛЕВА

Столичното кметство разполага с терени и сгради за 640 милиона лева, пише БАНКЕРЪ. Общината е един от най-големите собственици в държавата, работи със замах, прехвърля купища атрактивни имоти на нарочни общински фирми, които се разпореждат с тях, както намерят за добре. Ето за какво се правят местните избори в София, констатира седмичникът.

ГАЗПРОМ ПРЕВЗЕ ОВЕРГАЗ ИНК

В края на август при пълна конфиденциалност Булгаргаз е подписал нов търговски договор за доставки на природен газ в България до 2010 година. Руската страна в него вече се представлявала от Овергаз Инк, който ще доставя около 40 на сто от потребяваното в страната синьо гориво. Подробностите за затягащия се газов обръч около София ще научите от новия брой на БАНКЕРЪ.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА В. БАНКЕРЪ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

MAKE LOVE NOT CRIME

Според статистиката на МВР през последните два-три месеца престъпността в България е намаляла с 16.6 %, докато разкриваемостта е нараснала... чувствително. Вярва ли някой в тези цифри, а къде са отишли бандитите? Дали са напуснали страната, или са направили рязък завой в поведението си, започвайки вместо престъпления да правят... любов?

ТЕЖКИТЕ БОТУШИ НА БРЪМБАРИТЕ

Проектозаконът на МВР за ремонт на Наказателния кодекс доказва за сетен път, че демокрацията в България може да оцелее само тогава, когато всички граждани започнат да споделят проблемите и съкровените си тайни на... четири уши: две на избрания душеприказчик и още две, поставени от МВР някъде наоколо.

Facebook logo
Бъдете с нас и във