Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 32

В НОВИЯ 32 БР. НА В. БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ:

ЕКСМИНИСТЪР ВАСИЛЕВ ПОДСЛАДИ ЖИВОТА НА СЕМЕЙСТВО ПЕЕВИ

Знаете ли как се забърква най-хубавата съдебно-реституционна каша в България? И то подсладена? Ето ви една изпитана рецепта. Вземате едно хубаво голямо държавно предприятие, ама да е отчуждено през 1947 година като например Захароимпекс сервиз, дето старите софиянци го знаят като шоколадовата фабрика на братя Пееви. Добавяте на вкус цяла сюрия техни наследници. Слагате един министър, може и бивш, да речем като Валентин Василев. Плюс един градоначалник, най-добре Янчулев. Към получената смес прибавяте няколко магистрати, шепа държавни служители и една-две люти чушки. Точното съдържание на рецептата може да намерите в новия 32-и брой на вестник БАНКЕРЪ.

ПРОКЛЯТИЕТО НА ДОГАН ЗАСТИГА ОТЦЕПНИЦИТЕ

Още десет депесета да се създадат, без мен няма да минат. Сещате ли се на кого са тези думи? На Ахмед Доган, разбира се - единствено и само той има самочувствието да каже нещо подобно!
Но сянката на неговия голям опонент Осман Октай като че ли става все по-дълга. На 22 юли той регистрира поредното алтернативно ДПС - Движение Демократично крило, което не крие амбицията си да получи подкрепата на европейските либерални формации.
До него се стигна с яко люспене на ДПС - започна се с Турската демократическа партия на Адем Кенан, продължи с Демократичната партия на справедливостта на Недим Генджев, Партията на демократичните промени на Мехмед Ходжа, Национално движение за права и свободи на Гюнер Тахир... Ще застигне ли проклятието на Доган отцепниците ще научите в утрешния дебел БАНКЕРЪ, който знае всичко.

РЕЛИГИОЗНИТЕ ВОДАЧИ НА ИРАН ТРУПАТ КРАДЕНИ МИЛИАРДИ

Нищо ново под слънцето! За последните десет години между 30 и 50 милиарда долара са преминали в ръцете на 50 ирански фамилии - и това е само върхът на айсберга! Властта и парите са двете страни на монетата, доказаха го и аятоласите в Иран. Управляващите религиозни водачи на страната са прилапали огромни парчета от баницата, а семейството на първия сред тях Али Рафсанджани притежава нефтени компании, автомобилни заводи, ваканционни курорти в Дубай, Гоа и Тайланд, милиарди долари в швейцарски и люксембургски банки... И тамошната олигархия използва главорези и побойници, за да укротява опонентите си. До болка позната история, нали? Всичко за властта и милиардите на иранската управляваща клика - в новия брой на БАНКЕРЪ. Дето вика народът - думам ти дъще, сещай се снахо...

САМО НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ ОСТАНА БЕЗ МАСЛИНКА В КОКТЕЙЛА

Фенове, грабвайте изстудените, изпотени, изкусителни бири и се тръшвайте удобно пред домашните си екрани! Телевизиите до една са ви приготвили изненади, коя от коя по-зрелищни - шампионски лиги, световни първенства, супертурнири, Формула 1... И да не си помислите, че само Нова телевизия остава без маслинка в коктейла! Гледайте и ще видите! Но преди това вижте какво пише по въпроса в утрешния брой на БАНКЕРЪ...

КАКВО УБИ НАСЛЕДНИКА НА ХЮНДАЙ

Какво наистина би могло да накара петия син на един южнокорейски милиардер да скочи от 12-ия етаж? Любовна драма, депресия, възрастова криза или финансови проблеми? Или нещо друго, извън волята и разума на покойния вече президент на Хюндай Чун Мон-хун? Кой може да има интерес от неговата смърт?
Всички догадки около кончината на магната - в дебелия 31-ви брой на БАНКЕРЪ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във