Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 30

В НОВИЯ БРОЙ 30-И НА ВЕСТНИК БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ:

ГРИША ГАНЧЕВ НЕ КУПУВА ЗАХАРНИЯ ЗАВОД В КАМЕНО?

Никога и по никакъв повод досега Литекс не е финансирал нито една политическа сила - това заявява Гриша Ганчев в ексклузивно интервю за вестник БАНКЕРЪ. Признавам си, че харесвам Надежда Михайлова като жена, но не и като политик, категоричен е бизнесменът. Какво още признава в изповедта си собственикът на империята Литекс ще научите от новия 30-и брой на седмичника.

НОВИ ВЪПРОСИТЕЛНИ СПЪВАТ СДЕЛКАТА ЗА БТК

Продаден е, не е продаден, продаден е... Сещате ли се за какво иде реч? За българския телеком, разбира се! Да продадеш БТК - направо си е като заглавие на филм, нещо от сорта Да возиш мис Дейзи и прочие. Най-сетне е продаден! - ще възкликне всеки, който прочете новия дебел БАНКЕРЪ. Защо ли? Защото в ранното утро на миналата събота е приключило парафирането на договорите с Коч холдинг с БТК, съобщава поверително седмичникът.
Уви, не е продаден, ще каже друг читател, защото сделката все още виси на кантара на Темида, а и на други институции. Всичко за казуса БТК - утре и само в БАНКЕРЪ.

МИТНИЦИТЕ ОПРОВЕРГАХА ДОКЛАДА НА МВР

Знаете ли какво се случва в една държава, в която законите, договорите и разпоредбите престанат да се спазват? Ще речете - много неща! Точно така, и едно от тях е например това, че Агенция Митници не дава и пет пари за доклада на МВР за връзки на нейни служители с видни контрабандисти! България, а не Щатите е страната на неограничените възможности, защото у нас всичко е възможно - включително и това, че отстранените временно от работа бивши шефове на митницата на летище София и пункта в Илиянци може би тихомълком ще бъдат върнати в системата, макар и на по-ниска длъжност. Как така и защо? - само в новия 30-и брой на БАНКЕРЪ.

ДЕБИТНИТЕ КАРТИ СЕ НАДПРЕВАРВАТ С GSM-ИTE

Как ви звучи един бас между GSM-оператора Мобилтел и банките - издатели на дебитни карти, на тема кой пръв ще стигне двумилионния си клиент? А? Знаете ли, че по данни на картовия оператор Борика към края на юни 2003-а в страната са издадени 1 924 704 броя дебитни карти, а пък за изминалите четири години броят им е скочил осем пъти?
Не знаете, нали? И как ще знаете, като още не сте си купили новия дебел, тридесети поред за тази година БАНКЕРЪ. Побързайте, може тъкмо вие да сте късметлията!

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

И ЖЪЛТИТЕ РЕЖАТ ГЛАВАТА НА СЛЕДСТВИЕТО

От време оно се знае, че когато една власт посегне на хляба, алкохола и цигарите (тоест - вдигне им цената) - с нея е свършено. Днес тази максима звучи така: рече ли едно правителство да ликвидира следствието - народът да се стяга за парламентарни избори. Най-пресният пример в това отношение е драмата на СДС. Навръх Велики четвъртък преди две години (19 април) сините едва не пратиха следствието в прокуратурата и два месеца по-късно сдадоха властта на НДСВ. В момента жълтите правят същата грешка: в ход е създаването на паралелна структура в МВР, която да изпразни от съдържание Националната следствена служба.

ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ 1500 ДУШИ ЗАСТАВАТ ПРЕД СЪДА, категоричен е сръбският министър на правосъдието Владан Батич в първото си интервю за българска медия. Според него мащабната операция Сабя, започнала след убийството на премиера Зоран Джинджич, е отрязала най-дебелите пипала на сръбския октопод и е пуснала малко... кръв на съдебната система в западната ни съседка.

И НАКРАЯ ЕДНА БЛАГА ВЕСТ

От 15 юли до 15 септември съдебната власт е във ваканция. Ето защо следващият брой на Параграф 22 ще излезе на 30 август. Малкият и сплотен редакционен колектив пожелава приятна почивка както на феновете и симпатизантите си, така и на своите главни герои.

Facebook logo
Бъдете с нас и във