Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 29

В НОВИЯ БР. 29 НА В. БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ:

ЕВРОПЕШЕХОДСТВОТО ЗАСЕГА СЕ ОТЛАГА

Братя българи, няма страшно! И след 2007-ма ще си караме вехтите автомобили! Станала е грешка - никой не иска от нас да ги пратим за претопяваме, а София и Брюксел изобщо не са преговаряли на тази тема. Слуховете, че Евросъюзът уж ни поставил условие да се лишим от старите си трошки, се оказаха силно преувеличени. Оказа се, че за вехтите коли Европа няма уеднаквено законодателство. А за да разберат какво точно е договорено, репортерите на вестник БАНКЕРЪ трябваше да препитат служителите на три министерства. Пълни подробности по темата ще намерите в утрешния брой 30 на седмичника.

КУПУВАЧЪТ НА АДИС НЯМА ДА МОЖЕ ДА НАДУВА ЦЕНИТЕ

Кой ще бъде новият собственик на бившето БОДК, чийто наследник днес е Агенцията за дипломатически имоти в страната? Кандидати са седем чуждестранни компании, осмият е бившият приватизационен фонд Напредък холдинг. Офертите скачат до 90 млн. лева. Всичко по темата четете в новия брой на БАНКЕРЪ.

СЪДЪТ ЗАЗИМИ ДЕЛО ЗА ИЗМАМА ЗА 7.55 МИЛИОНА ЛЕВА

Яко пране на пари, крупни документни измами, фирма параван, 52 валутни превода в чужбина общо за 7.55 млн. лева... Как ви се струва, не е лошо, нали? Обаче родното ни съдопроизводство си има традиции - ако е за кокошкарска кражба, действа бързо. Ето че Софийският градски съд е на път да загроби първото у нас наказателно дело срещу престъпна група - без да му мигне окото, на 15 юли той го отложи неизвестно за кога и само Господ знае дали изобщо ще го възобнови. Но БАНКЕРЪ-ът бди - кой, кога, как и колко дълбоко е бъркал в кацата с меда, ще научите от новия му 30-ти брой.

ЧЕТИРИ ПРАВИТЕЛСТВА ЗАГРОБИХА АЕЦ

Защо България ще остане без ядрена енергетика? Ще дочакаме ли историята да се произнесе за компромисите на последните четирима български премиери, предрешили преждевременната смърт на козлодуйските реактори? Или може би някой друг, по-нетърпелив, ще направи това вместо нея...? За истината по случая ще ви светне проникновеният анализ на новия БАНКЕРЪ.

В специалното приложение за законност и власт ПАРАГРАФ 22 четете:

ОБЩИНАР И ВОДОПРОВОДЧИК

През 1997 г. Столичният общински съвет започва многоходова комбинация за елиминирането на собствената си агенция за приватизация от по-нататъшната продажба на най-апетитните общински имоти. Година по-късно обаче на пътя му се изпречва водопроводчикът Петров. Според общинарите той трябва да напусне общинското жилище, което обитава от 1986 година. Според водопроводчика Петров обаче общинарите вършат престъпление, в което той не иска да участва дори като жертва. Неравната война продължава близо пет години и е спечелена от... водопроводчика Петров.

И ОЩЕ:

ТОЗИ МИЛЕНКОВИЧ НЕ Е ОНЗИ МИЛЕНКОВИЧ

На 15 юли в София бе заловен сърбинът Ненад Миленкович. Моментално МВР се похвали на висок глас, че е заловило единствения член на Земунския клан, останал на свобода, след убийството на Зоран Джинджич. Още на следващия ден анонимни висши служители на МВР сътвориха чудеса от храброст, за да докажат, че задържаният върти на пръста си европейската мафия. Стигна се дотам, че българските меверейци обвиниха Ненад Миленкович в извършването на 20 поръчкови убийства в Сърбия и три в София. И само Параграф 22 успя да установи, че родното МВР пак се е объркало: Ненад Миленкович няма и никога не е имал нещо общо със Земунския клан. Просто защото издирваният от сръбските власти бандит се казва... Боян Миленкович, по прякор Бъгси.

ШЕФЪТ НА МВР СЕ ПРЕБОРИ СЪС... СЕБЕ СИ

Кадровият кадрил, който като торнадо се стовари върху парламентарната група на НДСВ и правителството, за малко да отнесе и главата на вътрешния министър Георги Петканов. Предусещайки обаче какво го очаква, от 1 до 15 юли шефът на МВР си спретна изключително агресивна РR-кампания и в името на собственото си оцеляване се наложи дори да излъже един-два пъти. Според него през последната година в страната били извършени само 10-20 тежки престъпления, а МВР е разкрило близо 80% от извършените убийства. Истината е доста различна и много по-тъжна: МВР не е разкрило нито едно поръчково убийство, а извършените тежки престъпления са най-малко 1000 пъти повече от цифричката, спомената от Петканов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във