Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 27

В НОВИЯ БРОЙ 27 НА ВЕСТНИК БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ:

МИНИСТЪР ЦЕРОВСКИ ШАШНА ВАШИНГТОН

Колкото и странно да звучи, единствената цел на работната визита на строителния ни министър Валентин Церовски в САЩ е била промоцията на малко известното там трасе Бургас-Александруполис. От пресцентъра на ведомството заявяват, че шефът им е организирал визитата си сам и не е включил никого от експертите си. Това сензационно съобщава вестник БАНКЕРЪ на първа страница в новия си брой. Колеги на Церовски от кабинета определят инициативата като гаф, дължащ се на лоши съветници, се казва в статията. Кой организира посещението и поредицата от срещите му там и с чии пари бяха платени извършените разходи, пита седмичникът.

ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СТРАСТИ ПОДПАЛИХА ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ

Защо се бави изборът на управител на Централната банка? Задава ли се война между БНБ и финансовото министерство, за което някои банкери твърдят, че води самостоятелна парична политика в разрез с изискванията на валутния борд у нас? Има ли опасност това да предизвика инфлационна вълна, или, с други думи - поскъпване на живота? Подробности за скандала с фискалния резерв и парите на правителството ще намерите в новия 27-ми брой на вестник БАНКЕРЪ.

ОРЪЖЕЙНИЯТ БИЗНЕС МИНАВА В РЪЦЕТЕ НА ДОВЕРЕНИ ХОРА

Кадрите решават всичко, бе казал един от големите мустакати сатрапи на миналия век. Явно кадровиците в ключовото министерство на отбраната не са забравили това, когато свалят и качват свои доверени хора на възлови постове в оръжейни фирми като Тератон, на които им предстои да преминат в частни ръце. Кой кой е ще научите от новия БАНКЕРЪ.

ПОДСТРИГВАТ ВИЛНИТЕ ЗОНИ

Край на кошмарното тичане по безброй инстанции, за да получите разрешение за строеж. Край на ходенето по мъките! Вместо да чакате цяла година за строителна виза, до две седмици след иска вече ще може да строите! Това следва от новите поправки в Закона за устройство на територията, гласувани в парламента. Дали обаче е дошъл краят на корупцията в строителния бранш? Всичко по темата в новия брой на БАНКЕРЪ.

ИМАМЕ НАЙ-ГОЛЯМ ШАНС ЗА ПЕТРОЛЕН БАЙПАС НА БОСФОРА

Българските нефтопроводни трасета имат най-големи шансове да осъществят петролен байпас на Босфора, твърди в обширен анализ БАНКЕРЪ. Време е нашите политици да осъзнаят нуждата от неговото изграждане, защото това ще гарантира на страната много пари, нови работни места, нова инфраструктура и национална сигурност, заключава седмичникът.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

ЯСТРЕБИТЕ НА ТЕМИДА ЗАПЯХА ЛЕБЕДОВА ПЕСЕН.

Ще седне ли конституционният съдия Георги Марков в председателското кресло на Върховния административен съд? Каква е истината за поправката Анти Марков в Закона за съдебната власт? Защо шефът на Върховния касационен съд Иван Григоров подхвърли ябълката на раздора между хардлайнерите в правораздаването и управляващото мнозинство? Истината, цялата истина, само истината ще намерите в специалното приложение на в. БАНКЕРЪ - Параграф 22.

И ОЩЕ:

МВР ПРИЛИЧА НА БИВШАТА ДС, НО В НЕЙНИЯ ПО-ЛОШ ВАРИАНТ

Това твърди в специално интервю за Параграф 22 депутатът от ОДС Иво Цанев, един от парламентарните спецове в областта на националната сигурност. Дознанието още не си е стъпило на краката, полицията не събира достатъчно доказателства, годни за съд, няма съдия, който да вкара някого в затвора просто така - без доказателства, категоричен е депутатът.

ДВОЙНИЯТ УБИЕЦ ОТ САНДАНСКИ ЯСЕН, МОТИВИТЕ ТЪНАТ В МЪГЛА

Двадесет години или доживотна присъда зад решетките очакват убиеца на македонските бизнесмени Панче Бобевски и Трайко Пренджов, твърди следователят по делото Христо Бахчеванов, цитиран от БАНКЕРЪ. Труповете им бяха открити на 21 януари 2003 г., а килърът бе заловен два дни по-късно. Защитата му обаче е поета от трима изпечени столични адвокати, за които анализатори отбелязват, че могат да изкарат невинна жертва дори и сериен убиец.

Facebook logo
Бъдете с нас и във