Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 25

В НОВИЯ 25-И БРОЙ НА В. БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ:

МЕНИДЖЪРСКИТЕ ЗАПЛАТИ - РАВНИС НА ЗАПАД!

Заплатите у нас вече гонят европейските. Не е виц. Поне тези на мениджърите стават съизмерими със западните. От 200 лева до 20 хиляди вземат месечно различни по калибър директори в индустрията. Както се казва, дай Боже всекиму. А кой точно колко получава ще научите от новия брой на седмичника.

БИТКАТА ЗА БНБ МИНА В НЕЛЕГАЛНОСТ

На депутатите не им пука за Централната банка. Проучване на в. БАНКЕРЪ показва, че народните представители изобщо нямат намерение да четат концепциите на кандидат-гуверньорите, защото всички са наясно, че крайният избор зависи единствено от волята на Симеон Сакскобургготски и на Ахмед Доган.

БУЛГАРПЛОДЕКСПОРТ КРИЕЛ ЗЛАТНИ ЯБЪЛКИ

В началото на другата седмица ще стане ясно кой ще оценява най-старото външнотърговско предприятие у нас - БУЛГАРПЛОДЕКСПОРТ. Журналистическо разследване на в. БАНКЕРЪ вади на светло скрити активи за милиони щатски долари, които едва ли ще влязат в приватизационната оценка на дружеството. Интересно е за кого персонално се подготвя сделката?

ВЪРТЯТ ЛИ СЕ МРЪСНИ ПАРИ ОКОЛО ЕНЕРГЕТИКАТА?

Голямата приватизация в енергетиката тръгна с фалстарт. Сделката за Атоменергоремонт, промушила се покрай всички опасения за националната сигурност, повиши напрежението между енергийното министерство и Агенцията за приватизация до взривни стойности. Оправдани ли са съмненията за нечисти пари и каква е гаранцията, че сегашната истерия не е прелюдия към предстоящата буря около приватизацията на енергодружествата.

В ПРИЛОЖЕНИЕТО ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

ЧУЕ ЛИ СЪД И ПРОКУРАТУРА, КОСЬО САМОКОВЕЦА СЕ ХВАЩА ЗА... УИСКИТО
В ранния следобед на 3 ноември 1994 година неизвестно и до днес лице нарежда на Константин Димитров (Косьо Самоковеца) и хората му да отидат в Кюстендил и да намерят на всяка цена Любомир Илиев (Ломския). Бъдещият крал на картофите подбира 18 души от бригадата си, групата се натоварва на три автомобила и час и половина по-късно, минавайки през Кюстендил, паркира на ГКПП-Олтоманци. По-нататък стават едни работи, дето най-добре е да ги прочетете в приложението на вестник БАНКЕРЪ Параграф 22.

И ОЩЕ:

ДАВИД МИТНИЧАРЯТ СИ НЯМА ДАЖЕ И ПРАШКА

Скандалите покрай последните изменения и допълнения на Наказателнопроцесуалния кодекс (НПК) разчоплиха една отдавна отворена рана - какво точно се крие зад понятието митническо престъпление; кой трябва да разследва този тип закононарушения и пред какъв първоинстанционен съд да се изправят контрабандистите - районен или окръжен. В този въпрос са завързани поне половината от чисто мафиотските престъпления: данъчни и финансови измами, незаконен износ на капитали и пране на пари, отвличания, рекет и екзекуции. Което не попречи митничарите пак да минат тънко - ще ги съди районен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във