Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 22

В НОВИЯ БРОЙ 22 НА В.БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ:

ЧАКАТ СИМЕОН ДА ПОСОЧИ ШЕФ НА БНБ

Само десет дни преди изтичането на мандата на сегашния управител на БНБ, констатира БАНКЕРЪ, никой няма представа кой ще е заместника му. Всичко зависи единствено от волята на Симеон, но премиерът мълчи и политиците спрягат имена на сляпо.


БИСЕР ДИМИТРОВ СЕ РАЗВЕДЕ СЪС СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ИНКОМС

Скандал в акционерното семейство на австрийското дружество, купило Инкомс, разкрива в.БАНКЕРЪ. Небезизвестният Бисер Димитров, изпълнителен директор на фирмата, обвинява мажоритарните й собственици, че вместо да съживяват загиналия Инкомс, активно работят за неговото доизточване.

ДВЕ УСЛОВНИ И ЕДНА ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДИ ПО ДЕЛОТО ТЕРЕМ

По нашумелия оръжеен скандал вече има наказани. Но както отбелязва в. БАНКЕРЪ, Никола Филчев е наредил на военния апелативен прокурор полк. Ганчев да протестира изцяло прекалено меката присъда на Варненския военен съд - по четири месеца условно за бившия директор на военноремонтния завод Хан Крум в Търговище Валентин Тахчиев и за члена на управителния съвет на пловдивската фирма Полдис Стоян Найденов.

ЖЪЛТИ КРОЯТ ПЛАНОВЕ И БЕЗ СИМЕОН

Предвидливи политици от НДСВ вече плетат кошницата си с други партии, за да останат във властта и след мандата на Симеон Сакскобургготски. Според в.БАНКЕРЪ, схемите за предсрочни парламентарни избори се гласят за есента на следващата година.

В ПРИЛОЖЕНИЕТО НА БАНКЕРЪ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ БЕЗ НАКАЗАНИЕ
Материалът фокусира вниманието върху най-важните последици, заработени от войната между вътрешното министерство и съдебната система - тоталният хаос, който цари с веществените доказателства по веригата МВР - следствие - прокуратура - съд. Вярно е, че нещата са подредени в съответните законови текстове, но тази подредба е само привидна. На практика всеки може да си прави каквото си иска с веществените доказателства - да ги крие, да ги подменя и да ги деформира - без да носи абсолютно никаква реална отговорност за престъпното (или нехайното) си поведение.

И ОЩЕ:

В ЦЯЛ СВЯТ ПРОКУРАТУРАТА ИГРАЕ РОЛЯТА НА ФИЛТЪР
Ако е вярно твърдението, че независимото държавно обвинение е пълно със зависими прокурори - голямата вина за това е на политиците, категорична е Радка Петрова, изпълняваща длъжността окръжен прокурор на Перник в интервю за Параграф 22.

ДЕПУТАТИТЕ СИ ОТМЪСТИХА ЗА БАНКОВИТЕ ФАЛИТИ
На 15 май депутатите приеха на второ четене поредните поправки в Наказателнопроцесуалния кодекс и промениха подсъдността на всички дела по неговия чл.282 от районен в окръжен съд. За страничния наблюдател подобно вдигане на летвата сигурно изглежда задоволително. Все пак по-висшестояща инстанция ще се заеме с проблема. Това обаче означава, че банковите дела, гледани досега от районни съдилища, едва ли ще завършат в следващите пет-шест години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във