Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 21

В НОВИЯ БРОЙ 21 НА ВЕСТНИК БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ:

МИЛИОНИ НАДНИЧАТ ЗАД ХИМЕРИТЕ ОКОЛО АЕЦ-А

Резултатите от предстоящата партньорска проверка в АЕЦ Козлодуй са предопределени, твърди в новия си брой вестник БАНКЕРЪ, и те никак няма да се харесат на нашата публика. Според вестника заключенията на инспекцията ще се измерват със стотици милиони долари.

ЩЕ ЗАРЕЖАТ БКК НА ТРИФОН ЗАРЕЗАН

Обстоен анализ на в. БАНКЕРЪ показва през какви етапи ще мине предстоящата ликвидация на БКК. В момента по сметките на компанията има 450 млн. евро, по-голямата част от които ще влязат в бюджета. Хиляда фирми, които общо държат пет стотни от капитала на банковия холдинг, също ще получат своята квота от най-мащабната досега ликвидация.

АЗ СЪМ ДЕСЕТИЯТ МИНИСТЪР, КОЙТО НЕ ПРОДАДЕ БУЛГАРТАБАК

Това твърди вицепремиерът Николай Василев в едно необичайно интервю, дадено за в. БАНКЕРЪ. Василев заявява, че тютюнът вече няма да е водещ критерий при приватизацията на холдинга. При раздържавяването на компанията ставало въпрос за чисто политически процеси, които обаче той не можел да предвиди.

КАПАНИТЕ НА ПРИВАТИЗАЦИОННИТЕ ДОГОВОРИ

Изпълнителната директорка на Агенцията за следприватизационен контрол Аксиния Славчева разкрива пред БАНКЕРЪ схемите, по които недобросъвестните купувачи източват приватизираните дружества. Според Славчева в предадените на агенцията архиви за сключените от министерствата сделки липсвали важни документи.

ЛОНДОН - КЛЮЧЪТ КЪМ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ВЪЛНЕНИЯ У НАС

Причините за тресящия цял месец държавата скандал с доклада на МВР са в далечен Лондон. Никой от управляващите обаче, съобщава в. БАНКЕРЪ, не знае какво става - премиерът пази мълчание, паниката сред парламентарното мнозинство нараства.

В ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

КРАДЕЦЪТ НА РЕЛСИ. Статията е за последното похождение на легендарния Боян Петракиев - Барона, вестта за което предизвика шок в подземния свят и неговите легални проекции. В края на април Петракиев бе хванат да краде жп релси и в момента е зад решетките с постоянна мярка задържане под стража. Според него става дума за поредната постановка, спретната му от полицията, прокуратурата и съда.

И ОЩЕ:

ЕКСЧЕНГЕ НА СЪД ЗА УБИЙСТВО. Материалът проследява процеса срещу бившия полицай Живко Господинов, започнал на 15 май в Добрич при извънредни мерки за сигурност. Той е подсъдим за убийството на зърнотърговеца Иван Иванов, извършено на 22 ноември 1996 година. В момента Живко Господинов е зад решетките заради стари прегрешения и му остават да излежи още около двайсет и четири години. Ако той бъде признат за виновен и осъден за убийството на зърнотърговеца обаче - остава в затвора до края на живота си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във