Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 20

В НОВИЯ 20-И БРОЙ НА ВЕСТНИК БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ:

ПЛОВДИВСКИТЕ КОМБИНАТОРИ И ТЕХНИТЕ 50 МИЛИАРДА

Най-грандиозната финансова далавера в българската история, в която има убийство, куп съдийски грешки и Бог знае колко измамени, гръмна. Как се появи псевдобанката МТБ Еврокапитал, чийто капитал е по-голям от брутния вътрешен продукт на България, и какви сделки е правила с фалшиви акции, как и кого е прекарала ще разберете от новия брой на в. БАНКЕРЪ.

В СДЕЛКАТА ЗА БТК НЕ РАБОТЯТ СЛУШАЛКИТЕ

Правилото, че нещо струва толкова, колкото купувачът дава за него, в случая с БТК просто не е вярно. Който и да купи компанията при сегашната цена, ще спечели още в мига на сключването на сделката. Дори само от лицензите за трети Джи Ес Ем-оператор, за цифрова телевизия и почти гарантираната монополна позиция.

КЛОНИРАТ ЗОНИТЕ НА ВАСИЛЕВ В РАЙОНИ

Дълго тъкмените от икономическото министерство индустриални зони все пак може и да заработят, пише в. БАНКЕРЪ. Нов закон за чуждестранните инвестиции, в който зоните са префасонирани като райони, ще измива срама от инвестиционния провал, пише седмичникът.

ТРИМА ИМАТ ИНТЕРЕС ОТ ПРОДАЖБАТА НА БАНКА ДСК

Четири милиона евро ще спечели консултантът по продажбата на Банка ДСК Джей Пи Морган, разкрива БАНКЕРЪ. Другите печеливши са купувачът ОТП - Унгария, и Банковата консолидационна компания. Дано - и българските граждани, останали верни на банката на народа.

В ПРИЛОЖЕНИЕТО ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

БОРИСОВ В (РАП)ДОКЛАД С ВАНКО 1 И ШАМАРА?

В сензационната публикация се разкрива логиката, по която главсекът на МВР Бойко Борисов обясни скока на НДСВ-политиците от борда на яхтата в Монако в скандалния доклад на МВР: те били приятели на човек, който е приятел на мафиот. Следователно и те били мафиоти. Ето защо в задачата се пита, пише Параграф 22 - какъв е Бойко Борисов, който откри две дискотеки на рапъра Ванко 1, арестуван за сутеньорство и трафик на проститутки?

МВР СЕ ОЛЯ КАТО ЗА СВЕТОВНО

След едномесечни разправии какво точно има в доклада на вътрешното министерство, най-после истината излезе на бял свят: в доклада хем има снимки, хем няма нищо. Колкото до министъра на вътрешните работи, редактирал въпросния доклад, той не е виждал снимките от Монако, а техните ксерокопия.

БУТОНКИТЕ НА ТЕМИДА

След като стана ясно, че вицепрезидентът на Българския футболен съюз - конституционният съдия Георги Марков, няма да си подаде оставката, от новия брой на Параграф 22 човек може да научи защо Марков изобщо няма никакво право да заема подобна длъжност. Дори и на доброволни начала.

Facebook logo
Бъдете с нас и във