Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 2

В НОВИЯ БРОЙ ВТОРИ НА В.БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ:

ИВАН КОСТОВ: ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО КЪМ ЕВРОЗОНАТА ЩЕ НИ ЗАВАРИ НЕПОДГОТВЕНИ

В интервю за в.БАНКЕРЪ бившият премиер Иван Костов обвинява кабинета на Симеон Сакскобургготски, че не отстоява интересите на България в преговорите с Европейския съюз. Костов предвещава сериозни проблеми пред следващото българско правителство.

БАНКИТЕ НЕ ИСКАТ БУНКЕРИ В КЛОНОВЕТЕ СИ

Ако мениджърите на банките безусловно изпълнят разпоредбите на наредбата за сигурността, съчинена през 2001 г. от БНБ и МВР, банковите клонове ще заприличат на албански бункери. Според вестник БАНКЕРЪ много от мерките, описани в нея, са със съмнителен ефект и изискванията й само ще натоварят кредитните институции с ненужни разходи.

БЪЛГАРСКИЯТ КАПИТАЛ ТЪРСИ ИЗЯВА В СТРАНСТВО

Колко и кои българи са опитали късмета си в приватизацията на обекти в други държави през последната година? Вестник БАНКЕРЪ публикува свое разследване, което показва, че интересите на нашите бизнесмени привлича най-вече Сърбия. Сред публикуваните имена почти няма известни. Звучи парадоксално, но повечето български инвеститори в чужбина са напълно непознати у нас.

ПАРТИЯТА НА ПРОМЯНАТА УМИРА МЪЧИТЕЛНО

Битката за СДС заприлича на кална семейна свада. Участниците в нея не подбират средствата и не щадят нито идеи, нито репутации. Вестник БАНКЕРЪ разказва за интригите в синята партия и прогнозира, че победата, чиято и да е тя, ще се окаже пирова.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

ВАКАРЕЛСКИТЕ НАРКОТРАФИКАНТИ СА ОБРЕЧЕНИ НА СВОБОДА

След шеметен екшън на 10 срещу 11 януари спецченгета от НСБОП заловиха край Вакарел двама наркотрафиканти - турчина Йозмен Фарук и българката Румяна Донева. Другите двама престъпници - Стефан Жеков и Карааслан Хатип, успяха да се измъкнат, пробивайки си път с пистолетен огън.
Според архивите на Параграф 22, четиримата наркотрафиканти са част от българо-турска престъпна верига, започнала да действа още през 1995 година. Равносметката до момента сочи, че седем от бандитите вече са покойници, двама са изгонени от България и само срещу един върви редовен съдебен процес. Засега.

Facebook logo
Бъдете с нас и във