Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 19

В НОВИЯ 19 БРОЙ НА В-К БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ:

ДИВИДЕНТ ПРИ ДИВИДЕНТ ОТИВА...

Над 106 млн. лв. дивидент ще разпределят БУЛБАНК, ОББ, SG ЕКСПРЕСБАНК, ЕВРОБАНК и Насърчителна банка между своите акционери. Оказва се, че да притежаваш акции на тези банки е много по доходоносна инвестиция от това да вложиш парите си на депозит. Особено ако човек е собственик на ценни книжа на БУЛБАНК и ОББ. През тази година за един вложен свой лев той ще получи доход от 36% и 47%, докато от банков депозит може да вземе максимум 8.5% лихва. За това как да си получите дивиденти, ако сте акционер в българска банка, можете на научите от в. БАНКЕРЪ
БНБ ПРЕДЛАГА БОРИКА ЗА 4.5 МЛН. ЛЕВА

БНБ е готова да продаде националния оператор на дебитни карти Борика на всяка банка, която й предложи 4.5 млн. лв., заяви за в. БАНКЕРЪ подуправителят на БНБ Божидар Кабакчиев. И веднага уточни, че ако се появи кандидат-купувач, ще бъде направена оценка на дружеството. Сградата, в която то се намира сега, ще бъде извадена от активите му, тъй като е част от комплекса на печатницата на БНБ. За скандалите между Борика и търговските банки четете в новия брой на в. БАНКЕРЪ

ЗА БТК, БЕЛЯЗАНИТЕ КАРТИ И НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС

Ако БТК беше продадена, американският фонд Адвент щеше да си запази само 10% от дружеството купувач. Останалите щяха да вземат група офшорки, които трябваше да осигурят парите за сделката. Подробностите около задкулисните игри в приватизацията на българския телеком и нередностите в договора ще научите от в. БАНКЕРЪ.

МНОГО ОФШОРНИ ЗАПЛАХИ, МАЛКО ПРЕГРАДИ

Вече и децата научиха, че офшорките са съмнителни компании, които водят заводите ни до фалит. Дали наистина е така? Съществува ли наистина офшорна заплаха за българските предприятия или някой плаши гаргите? Защо само БНБ досега се сети да провери островните акционери, контролиращи банките? Колко са в момента данъчните убежища и защо сред тях не са Кипър и Делауер - четете в новия брой на финансовия седмичник.

В ПРИЛОЖЕНИЕТО ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

МАФИЯ ТУК, МАФИЯ ТАМ!

Най-после истината за доклада на МВР, в който са установени връзките на бивши и настоящи политици и магистрати с престъпни босове, излезе наяве. Както си му е редът, важното съобщение бе направено от министъра на вътрешните работи Георги Петканов, който на 7 април свика специална пресконференция и заяви следното: Абсолютно нищо не е било скрито в доклада за престъпността, даден на президента. Докладът не е преработван, не е крита информация, не е съкращаван. Сто процента както е изготвен от службите, така е даден на премиера и на президента.

И ОЩЕ:

ПРАВИТЕЛСТВОТО РАЗВЪРЗА КЕСИЯТА ЗА ВКС

Най-после Министерският съвет намери време и прие проект за изменение на Закона за бюджет'2003, с който предлага на Народното събрание да увеличи с 3 млн. лв. разходите за съдебната власт в частта им за Върховния касационен съд. Допълнителните средства щели да се осигурят от резерва за непредвидени и неотложни разходи и няма да доведат до промени на бюджетния дефицит.

ДЕЛОТО ИНДИГО НАЙ-ПОСЛЕ ПОМРЪДНА?

Софийската градска прокуратура се съобрази с препоръките на Върховния касационен съд в новото си обвинение срещу управителя на дискотеката Индиго и внесе делото повторно в съда. Откакто делото за първи път попадна в съдийски ръце през лятото на 2002 г., общо три състава от Софийския градски съд, от Софийския апелативен съд и от ВКС блъскаха главите върху една от най-елементарните задачки в наказателния процес: възможно ли е срещу един човек да бъдат повдигнати две различни обвинения за едно и също негово деяние.

Facebook logo
Бъдете с нас и във