Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 17

ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ 17 НА В.БАНКЕРЪ

БТК РАЗПНАТА МЕЖДУ ГЪРЦИ И ТУРЦИ

Зад продажбата на БТК, която стана кошмарът на властта, прозират апетитите на пропадналите купувачи на Булгартабак и на неосъществените приватизатори на телекома отпреди три години. В играта освен турския Коч холдинг пръст имат и държавната гръцка телекомуникационна компания ОТЕ, и позакъсалият холандски оператор Кей Пи ЕМ, твърди БАНКЕРЪ. А зад тях се усеща здрав американски натиск. Как да му е лесно на правителството?

ДОКОГА СЪСЕДИТЕ ЩЕ СЕ ГРЕЯТ НА ФАКСА?

До месец-два и Турция, и Гърция, и Албания ще закъсат отново за ток, защото сега ползват пролетното пълноводие и евтината хидроенергия. И България отново ще стане енергиен лидер на полуострова. Но ще издържи ли на турския политико-икономически натиск кабинетът дотогава?

ГОЛЯМА ПРОДУКЦИЯ ПО СЛАБ СЦЕНАРИЙ

Борба за власт и балканска интригантщина прозират в поредния жълт скандал, разтърсил държавата. Вестник БАНКЕРЪ прогнозира кратък обществен живот на шумотевицата. Отделен е въпросът за кариерите и бъдещето на инициаторите и участниците.

ГУРУТО НА СЕКСУАЛНАТА РЕВОЛЮЦИЯ

Основателят на списанието Плейбой Хю Хефнър е добре известен не само на читателите в цял свят, но и на напълно неграмотни хора. Макар че го наричат гуру на сексуалната революция, кариерата му на издател е пълна противоположност на отшелническия му личен живот, разказва в. БАНКЕРЪ в новия си брой.

В ПРИЛОЖЕНИЕТО ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

МВР ОБРА ОСКАРИТЕ?

Лошо е, че в България никой не раздава Оскар-и в следните примерни категории: Магистрат на тримесечието, Полицай на седмицата, Митничар на денонощието и т.н. Но кандидат-призьорите би трябвало да покриват и норми за художествена фотография и литература. Ако това стане, журито няма да има никакви затруднения. Освен с оставките на победителите. Сещате ли се? Ако не - четете Параграф 22.

И ОЩЕ:

ДЕЛОТО ГЕБРЕВА НА ВЕЗНИТЕ НА ТЕМИДА

Делото за нападението с киселина над покойната заместник-шефка на строителния контрол Светлана Гебрева най-сетне излезе на финалната права. Последната дума по него принадлежи на председателя на Софийския районен съд Капка Костова, която на 22 май трябва да прочете дългоочакваната присъда.

УБИЙЦИТЕ В РАСО ОТИВАТ НА СЪД

Следствието за убийството на 76-годишния отец Стефан Камберов, който приживе възстанови манастирчето Свети Панталеймон до с. Обидим, община Банско, най-сетне приключи. Божият служител бе убит зверски от свои колеги на 22 юли 2002 г. на няколко километра от обителта. Според следователя по делото, събраните доказателства са категорични, че клисарят Борис Еринин и свещеникът Малин Сакарев трябва да бъдат съдени за предумишлено убийство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във