Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 15

В НОВИЯ ПЕТНАДЕСЕТИ БРОЙ НА В. БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ

На 12 април се навършиха 10 години от излизането на първия брой на вестник БАНКЕРЪ. Та този брой, колеги, е юбилеен!

НЯКОЛКО РАЗГНЕВЕНИ МЪЖЕ

За първи път вестник БАНКЕРЪ изважда на бял свят стенограмата от инфарктното заседание на управителния съвет на БНБ през януари 1993-а, когато бе направен опитът за преврат в Централната банка. Кой е натискал Тодор Вълчев да подаде оставка и защо? Свидетелства от първо лице за политическата намеса в уж независимата БНБ, за игричките с рефинансирането на търговски банки и курса на долара. Всичко това 10 години по-късно ще намерите в юбилейния брой на БАНКЕРЪ.

ДИЛЪРИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА

Какво накара петима енергични мъже да напуснат дилърските офиси, в които часовниците отчитат нюйоркско време, за да станат чиновници, макар и с висок пост. Новият брой на БАНКЕРЪ разказва историята на заместник-министрите на икономиката, транспорта и здравеопазването. И още - как бившият главен дилър на БУЛБАНК пое гаранцията по депозитите в банките? Откъде тръгна човекът, който надзирава застрахователите? И от каква амбиция го сториха? Четете в. БАНКЕРЪ.

СДЕЛКАТА ЗА БТК ДАВА ЗАЕТО

Внезапната активност на транспортния министър и група депутати, които спешно поискаха дивидент от БТК преди продажбата й, буди ред въпроси. Не е ясно и защо мълчи финансовият министър и какво мислят кредиторите на компанията? Зад текущите проблеми се прикриват сериозните препъникамъни пред сделката за телекома. Кои точно са те ще научите от новия брой на БАНКЕРЪ.

СИАМСКИТЕ БЛИЗНАЦИ ХИМАТЕХ - РОЖБА НА ЧИНОВНИЧЕСКО БЕЗХАБЕРИЕ

Заради съдийска небрежност или чиновническо безхаберие тринадесет години в правния мир съществуват фирмите близнаци Химатех - едната държавна, а другата частна, разкрива в. БАНКЕРЪ. Дъщерната фирма и нейният клонинг, образувани с един и същ капитал, мирно съжителстват под един покрив. Министерството на икономиката мълчи за правната каша, забъркана някога от министъра на индустрията, търговията и услугите Иван Пушкаров. Истинският въпрос е кой печели от недоразумението.

В ПРИЛОЖЕНИЕТО ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

НАД РУСЕНСКИЯ АВТОДЖАМБАЗИН КОСТА КРАЙСЛЕРА НАДВИСНАХА ТЕЖКИ ОБЛАЦИ

Международният автоджамбазин Коста Аврамов ще влезе в затвора съвсем скоро и ще лежи там дълги години, обеща шефът на РДВР-Русе полк. Ваньо Танов. Според него само след няколко месеца предстоят нови дела, по които ще има много и големи присъди. Стратегията, чрез която контрабандистът щял да влезе зад решетките, е измислена от Русенската районна прокуратура.

И ОЩЕ:

ЗА ЗДРАВНАТА КАСА НОВОРОДЕНИТЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ

До този фундаментален и уникален в човешката история извод стигнаха участниците в семинар на общопрактикуващите лекари, проведен неотдавна в София. С удивление родителите на новородени българчета научиха, че според здравната каса децата им въобще не са се появили на бял свят. В дъното на сензационното прозрение стоят осемте цифри на единния граждански номер. Всяко българско бебе го получава от общината два месеца след раждането си. До издаването на акта за раждане личният лекар не получава пари за новите си пациенти, макар че се грижи за тяхното здраве. Причината е, че за чиновниците от здравната каса има ли ЕГН - има човек. И обратното.

Facebook logo
Бъдете с нас и във