Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 1

В НОВИЯ БРОЙ 1 НА В. БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ

РАЗПРЕДЕЛИХА КЪСМЕТИТЕ ОТ БЕЗМИТНАТА БАНИЦА

Речено, но не сторено остана намерението на финансовия министър Милен Велчев да закрие 47 от от общо 54-те безмитни магазина по сухопътните ни граници. След близо половин година размяна на любезности между Велчев и Асоциацията на безмитните оператори спорът им приключи с новогодишна прегръдка, коментира БАНКЕРЪ. Вестникът съобщава и подробностите около прелицензирането на дюти фри шоповете.

ПРЕДПАЗНО СПОРАЗУМЕНИЕ С МВФ ЩЕ БРАНИ ФИНАНСОВАТА НИ СИСТЕМА

България оставя зад гърба си стенд-бай споразуменията с МВФ и преминава към по-високо равнище на взаимоотношенията си с международната финансова институция. Според БАНКЕРЪ шестото стенд-бай споразумение ще приключи успешно още през февруари, а два-три месеца по-късно правителството ще започне преговори с фонда за сключване на първото предпазно споразумение.

СДС СЕ РАЗПАДА

Въпрос на дни е разпадането на парламентарната група на СДС, прогнозира в. БАНКЕРЪ. Последователите на Костов първо ще направят своя самостоятелна група в парламента, а веднага след това ще създадат и нова дясна партия.

ЕНЕРГЕТИКАТА ОПРЕДЕЛЯ НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД

Пак САЩ и Русия ще редят новите правила в голямата енергийна игра, изтъква в анализа си в. БАНКЕРЪ. В статията се посочва и ролята на България при раздаването на картите, както и интересите, които се кръстосват на нейна територия.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

ДЕСЕТ ГОДИНИ КАСАПНИЦА!

На 11 януари се навършват точно десет години, откакто пропукаха първите изстрели на гангстерската война в България. На 11 януари 1994 г., в столичния комплекс Дружба двайсетина борци и каратисти се стреляха като за световно. Ден по-късно избухна кратка, но ожесточена престрелка насред София - пред казино Севастопол. А на 14 януари, в Белите брези, четирима спецполицаи от Отряда за борба с масовите безредици завързаха бой с три барети. Сякаш за да отбележи кървавия юбилей в аванс, на 3 декември 2003 г. бившият министър на вътрешните работи Виктор Михайлов даде пространно интервю за един столичен всекидневник. В интервюто той заяви, че по негово време стрелял юношеският отбор на престъпността, докато днес гърмял А отборът. Нищо подобно - и тогава, и сега си стрелят все професионалисти. Единствената разлика е, че оцелелите през годините екшънгерои вече са преуспяващи бизнесмени, а Виктор Михайлов е преуспяващ адвокат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във