Банкеръ Daily

Новини

Водещи специалисти по инвазивната кардиология обменят опит в „Пирогов”

В Клиниката по инвазивна кардиология на „Пирогов” на 10 и 11 юни за пореден път ще се проведе практическа среща на водещи интервеционални кардиолози от Русия, Турция, Сърбия, Унгария, Гърция и България. Проф. Джордж Сианос – ръководител катедра Кардиология в университетската болница в гр. Солун, Гърция и д-р Валери Гелев, началник отделение по инвазивна кардиология на „Пирогов” ще манипулират предварително подготвени пациенти на клиниката. Вниманието ще бъде насочено към „ретроградния” подход за лечение на хронични запушвания на кръвоносните съдове.
До момента в инвазивната кардиология у нас се прилага предимно антеградният метод на лечение. При него водачите, които използват инвазивните кардиолози, се движат по нормалния път на кръвта. При хроничните запушвания, когато водачът достигне до запушването на кръвоносния съд, не винаги може да го „пробие”.
Тогава се налага използването на ретроградния метод, при който до запушването се стига от другата страна, през здравата коронарна артерия. Това повишава успеваемостта до 90% при лечението на коронарните артерии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във