Банкеръ Daily

Новини

ВНЕСОХА ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ СРЕЩУ ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ, УБИЛ СТУДЕНТКА ВЪВ ВАРНА

Варненската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт по досъдебното производство, приключено срещу Георги Цветанов за престъпления по два члена от Наказателния кодекс, съобщиха от пресслужбата на институцията. Смъртта на Радостина Евтимова бе установена на 6 март тази година, като благодарение на активната и професионална работа на екипите на разследващите органи и полицията, по горещи следи бе разкрит извършителят на престъплението – обвиняемият Цветанов. Събраните в рамките на четиримесечното разследване доказателства по категоричен и недвусмислен начин обосновават вината му, твърдят от прокуратурата.
При предявяване на окончателното обвинение Цветанов е изявил готовност да даде обяснения, като казал, че е бил събуден от болка в десния си крак, че видял в стаята човек, който не може да опише, защото било много тъмно, а след това изведнъж загубил спомен за случилото се. На сутринта намерил трупа на пострадалата, изпушил една цигара, за да се успокои, взел някои вещи, по които мислел, че има отпечатъци и се прибрал вкъщи. Това сторил, защото много хора го видели да си тръгва с жертвата и се опасявал да не го обвинят в убийството й. Не признава вината си.
Версията му не почива на никакви доказателства, а и в нея не се намират основания за допълнително разследване, допълниха от прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във