Банкеръ Daily

Новини

ВМРО протестира в Пазарджик срещу проповядването на радикален ислям

Този съдебен процес не е срещу мюсюлманите, а срещу хората, проповядващи радикален ислям. България е светска държава и никой няма право да променя този конституционно установен ред. С тези думи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов се обърна към близо 200 души, събрали се пред съда в Пазарджик където се гледаше днес делото за проповядване на радикален ислям.


По инициатива на ВМРО, подкрепена от партиите bdquo;Атакаldquo; и Съюз bdquo;Защитаldquo;, се проведе протестно шествие. Насреща отново остана организирана група от забулени жени и мъже с арабски бради.


Делото срещу имамите е превърнато в политически фарс от ДПС, която непрекъснато насажда мнението, че това е процес срещу мюсюлманите в България, заяви Каракачанов.


С действията си, с присъствието си, ние не разделяме обществото, то вече е разделено от калпавите български правителства и от антиконституционната партия на Ахмед Доган, каза още лидерът на ВМРО. Той и декларира, че на всички следващи заседания по делото воеводите ще бъдат в града.


Ние не искаме децата ни да ходят в училище, където се проповядват ислямистки радикални ценности. Ние искаме България да бъде нормална и светска държава, а не да се връщаме назад по талибанските образци в Афганистан, заяви още Каракачанов.


Заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки беше категоричен, че радикалният ислям отдавна вече не е религия, а е политика за отбелязване на граници. Той посочи, че са заплашени основите на българската държава, защото радикалният ислямизъм ще се използва като политически аргумент за насаждане на верска нетърпимост.


По повод това, че все повече цигани биват приобщавани към идеите на радикалния ислям, Джамбазки обвини управляващите в последните десетилетия. Те не се борят с престъпността и гетоизацията сред циганите, защото ги използват по време на избори, купувайки си гласовете им с кебапчета и бири. Голяма част от избирателите и на сега управляващата партия са цигани. Значи ли това, че ни управлява ЦЕРБ - Цигани за европейско развитие на България, заяви още Джамбазки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във