Банкеръ Daily

Новини

ВМРО на протест срещу платеното паркиране в София

Протестна акция срещу новите правила за паркиране започна пред сградата на Столичната община, която съвпада с редовното заседание на Общинсикя съвет. Тя е организирана от членове и симпатизанти на ВМРО, гражданското движение ДНЕС и недоволни и ощетени софиянци.


Над 100 души се събраха на ул. Московска.


Нужда от платено паркиране за живеещите в центъра на София няма. Има нужда от протестни акции, след като Столичният общински съвет въведе дискриминационни промени в Наредбата за паркиране. Това е официалната позиция на ВМРО по проблема.


Днешнитя протест част от поредица, с които преди месец ВМРО се ангажира. Партията взе решение да организира демонстрации пред сградата на общината по време на редовните заседания. Заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в София Ангел Джамбазки се закани, че протестите ще продължат до момента, в който бъдат отменени несправедливите, дискриминационни и немотивирани промени.


През месец май Джамбазки, в качеството си на общински съветник, внесе доклад срещу увеличението на цените и поиска отмяна на решението на СОС.


В началото на годината, при първите обсъждания на темата, ВМРО оцени като ненавременно увеличението на цената, обхвата и работното време на режима за платено паркиране в столицата.


Според Джамбазки общината не трябва да третира по различен начин гражданите и да дава повече права на тези, които живеят в по-крайните квартали на София, увеличавайки задълженията на живеещите в централните части.


Предложеното от управляващите увеличение на Синята зона няма разумни финансови разчети и обяснения. Единствената последица от това увеличение ще е събирането на повече средства в т.нар. bdquo;Център за градска мобилностrdquo;, които отново ще бъдат налети в проблематичната част от градския транспорт ndash; автотранспорта, посочи тогава ВМРО.

Facebook logo
Бъдете с нас и във