Банкеръ Daily

Новини

Владимир Иванов получи отличието Златен век на Министерството на културата

На тържествена церемония днес (7 ноември) заместник-министърът на културата Митко Тодоров връчи най-високото отличие на Министерството на културата - Златен век, на Владимир Павлович Иванов - дългогодишен директор на Руския културно-информационен център в София.


Награждаването бе преди началото на редовните заседания на Международната фондация Форум на славянските култури (ФСК), които се провеждат на 7 и 8 ноември в Министерството на културата.


Владимир Иванов ръководи Руския културно-информационен център вече цели седем години. Наградата на Министерството на културата - Златен век, се връчва на Владимир Иванов за големите му за заслуги за задълбочаване и разширяване на двустранното сътрудничество в областта на културата между България и Русия, както и за личния му принос в развитието на българо-руския културен диалог, съобщиха от министерството.


След награждаването в Министерството на културата започнаха и редовните заседания на Международната фондация Форум на славянските култури. Страни-членки на Форума са: Беларус, България, Босна и Херцеговина, Руска федерация, Македония, Словакия, Словения, Сърбия, Черна гора, Украйна, Хърватия, а Чехия и Полша са със статут на наблюдатели. Форумът на славянските култури е със статут на международна фондация. Съгласно устава й, висш ръководен орган е Управителен съвет, в който всяка държава участва с един свой представител. Председател на Управителния съвет е Андрея Рихтер, бивш министър на културата на Словения. В момента тя е член на словенския парламент. Представител на България в Управителния съвет е Митко Тодоров - заместник-министър на културата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във