Банкеръ Daily

Новини

VIVACOM Rally Team готов за първото си международно участие тази година

В началото на седмицата екипът на VIVACOM Rally Team - Димитър Илиев и неговият навигатор Янаки Янакиев заминаха за Хърватска, където през идния уикенд ще вземат участие в рали „Хърватска”. Едноименното състезание, което е втори кръг от Европейския рали шампионат, успя през годините да се утвърди като едно от най-интересните в календара на Стария континент.
Тазгодишното издание на ралито ще се проведе от 14 до 16 май и ще бъде под патронажа на президента на Хърватска – Иво Йосипович. Заявки за състезанието са подали 50 отбора от цяла Европа, като екипажът на VIVACOM Rally Team ще стартира по трасето с номер шест.
През петъчния ден ще се проведе церемониалният старт, като веднага след това състезателите ще стартират в пет скоростни етапа. За събота организаторите са подготвили шест отсечки, а за неделния ден още четири, като финалът ще бъде в ранния следобед.
От тима на VIVACOM потвърдиха, че състезателната Skoda Fabia S2000 е напълно готова за старт и всички с нетърпение очакват предстоящото състезание.
Рали „Хърватска” е една от любимите надпревари на Димитър Илиев, който традиционно се класира отлично, когато участва в това състезание. При последното, през 2007-ма година, заедно с Янаки Янакиев завършиха на първо място в Европейския шампионат и на второ в генералното класиране.
Очаквайте скоро още новини относно представянето на VIVACOM Rally Team във втория кръг от Европейския рали шампионат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във