Банкеръ Daily

Новини

ВИТТЕ АУТОМОТИВ БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧАВА СЕРТИФИКАТ ЗА ИНВЕСТИЦИИ КЛАС Б

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева ще връчи сертификат за инвестиция клас „Б на представители на „Витте Аутомотив България” ЕООД - Русе. Церемонията ще се състои утре, 1 октомври от 11,00 ч. в Министерството на икономиката и енергетиката на ул. „Славянска №8, съобщиха от пресцентъра на МИЕ.
Сертификатът за инвестиция клас „Б” се връчва за инвестиционния проект „Завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия„.
„Витте Аутомотив ГМБХ” е един от големите производители на съвременни заключващи и затварящи системи за автомобилната индустрия: лостови системи и механизми за окачване на вратите и капаците на автомобилите, комплекти ключалки и дръжки към тях. Основана през 1899 г., след Втората световна война фирмата WITTE се ориентира към производство на части за автомобили и по-специално за VW, като моделът K#228;fer е първият оборудван автомобил от компанията.
Към настоящия момент групата WITTE e собственик и управлява 7 производствени компании, като шест от тях са разположени на територията на Германия и една в Чешката Република. Общият брой на работните места в цялата група възлиза на 3000 човека, като най-големият завод е разположен в чешкия град Нейдек с над 1500 души персонал. Сред основните клиенти на фирмата са водещите производители на автомобили: Фолксваген, Волво, БМВ, Ауди, Даймлер, Форд, Опел и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във