Банкеръ Daily

Новини

Винетни стикери 1217 иска 4.4% комисионна за разпространяване

Само дружеството Винетни стикери 1217, което консорциум между Български пощи и ВИП секюрити, е допуснато до откритата процедура за организиране на nbsp;разпространениеnbsp;на винетни стикери от следващата година. Днес бе отворена ценовата оферта в Агенция пътна инфраструктура (АПИ).


Дружеството се занимава с цялостното организиране на разпространение на винетни стикери на територията на страната - приемане и съхраняване на склад на отпечатаните количества, осигуряване на пунктове за крайна дистрибуция, информационно обезпечаване на отчитането на складовите наличности и продажбите, и финансовите постъпления от продажби.


Офертата на Винетни стикери 1217 е с комисионна от 4.4% от реализирания брутен приход за изпълнение на обявената поръчка. В предложението не е включен ДДС, който се начислява допълнително.


За сравнение комисионата, която държавата плаща на сегашния доставчик - ВИП Секюрити и СИБанк, е 4.75 на сто.


Другата оферта в конкурса бе от сдружение между СИБанк и Г4С Секюрити Сървисиз България ndash; компания за транспорт на ценни пратки.


Интересното е, че през 2009 г. сегашните конкуренти ВИП Секюрити и СИБанк участваха заедно и спечелиха конкурса за дистрибутор на винетките.


От дистрибуторите се очаква да осигурят и поддържат 10 пункта за разпространение на стикерите във всяка област на страната, които да работят денонощно. През 2009 г. изискването е било за един такъв пункт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във