Банкеръ Daily

Новини

Видин презентира възможностите за туризъм и богатото културно-историческо наследство на региона

Под мотото Съкровищата на Северозапада Община Видин презентира възможностите за туризъм и богатото културно-историческо наследство на Видин пред Асоциацията на екскурзоводите в България и туроператорски фирми от цялата страна, съобщиха от крайдунавската община.
Представителите на туристическия бранш направиха панорамна обиколка на забележителностите на града. Заедно с екип от общинския туристически информационен център те са посетили крепостта „Баба Вида”, музей „Конака”, Кръстата казарма, вторият по големина храм в страната – „Свети Димитър”, Синагогата, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу и други от по-известните местни обекти.
Обсъдени са били възможностите за разширява на възможностите за туризъм, които предлага общината с оглед и на предстоящата реализация на проектите й в тази сфера. Асоциацията на екскурзоводите в България и туроператорските фирми са били впечталени от проекта „Видинска крепостна система „Калето”, чието изпълнение предстои да започне през пролетта, както и от идейния проект „Дунав парк Видин - Калафат”. Мнението на експертите е, че Видин има какво да предложи на туристите от страната и чужбина. „Богатото ви културно-историческо наследство и мерките, които предприемате за популяризирането му са огромен потенциал за вас”, е заявила Мария Тютюнджиева – вицепрезидент Асоциацията на екскурзоводите в България.
Местната кухня и фолклора на Видинския край също са допринесли за всеобщото положително мнение към региона. Големият интерес на екскурзоводи и туроператори към крайдунавския град е причината Асоциацията да планира още едно посещение – на 26 и 27 март.
Партньори на Община Видин при презентирането на възможностите за туризъм са Регионален исторически музей във Видин, Ансамбъл за народни песни и танци „Дунав”, читалища от общината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във