Банкеръ Daily

Новини

Венелина Гочева става управител на Медийна група България Холдинг

Пресгрупата Медийна група България Холдинг (МГБХ), която издава всекидневниците Труд и 24 часа, ще бъде управлявана от журналистката Венелина Гочева, досегашен вицепрезидент на МГБХ, съобщиха от медийната група.


Гочева ще поеме поста управител на всички компании в групата. Редакционната политика на изданията ще бъде ръководена от журналистически борд с председател Венелина Гочева и членове главните редактори на вестниците Труд - Светлана Джамджиева, 24 часа - Данка Василева, 168 часа - Борислав Зюмбюлев, както и ръководителите на останалите издания на групата.


Преди месец Венелина Гочева замени Любомир Павлов като председател на Съюза на издателите в България.


От 8 март 2000 г. Гочева е главен редактор на вестник 24 часа. Отличена с приз Човек на ХХI век в конкурса, организиран от Произведено в България - раздел печатни медии.


Венелина Гочева е родена на 14 април 1963 година. Завършва средно образование в София и специалност История във ВТУ, Велико Търново.


Започва работа като журналист във вестниците Народна младеж и Диалог. Преди 1989-а е била кореспондент на вестник Народна младеж в Търново.


През 1991 г. преминава в новосъздадения вестник 24 часа, където става правителствен репортер, после шеф на отдел Вътрешна политика. През 1993 г. е назначена за заместник-главен редактор. През 1996-а напуска и става заместник-главен редактор на вестник Континент, оглавен от Валери Найденов.


През 1997 г. се връща в 24 часа заедно с Валери Найденов и става първи заместник-главен редактор. След освобождаването на Найденов става главен редактор на 24 часа.


От 2000 г. е заместник-председател на Съюза на издателите в България (председател е Тошо Тошев, главен редактор на Труд). От 2001-а е председател на борда на Фондация за етична журналистика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във