Банкеръ Daily

Новини

Вежди Рашидов връчва на Силви Вартан орден Св. св. Кирил и Методий

Министърът на културата Вежди Рашидов ще присъства на 23 ноември на юбилейния концерт на Силви Вартан в зала bdquo;Плейелrdquo; в Париж. Той ще и връчи орден bdquo;Св. св.Кирил и Методийrdquo; с огърлие за изключителните си заслуги за културата и духовността у нас. Вартан бе предложена за високото отличие от Рашидов. Силви Вартан ще пее на сцената с Българския симфоничен оркестър.


В българската делегация са директорът на Народния театър bdquo;Иван Вазовrdquo; Павел Васев и шефът на НИМ Божидар Димитров.


Рашидов и Васев ще се срещнат с ръководствата на Театр дьо ла Вил и на Театрален център bdquo;Бобиниrdquo; за подготвяне на специална програма за сътрудничество с български театри. Предвижда се и гостуване в България на постановката на Галин Стоев в bdquo;Комеди Франсезrdquo; bdquo;Игра на любовта и случаяrdquo;, която има голям успех в Париж.


Директорът на НИМ Божидар Димитров ще се срещне в Лувъра с участниците в работната група за подготовката на представяне на България в световния музей.


По време на визитата си във Франция Вежди Рашидов ще утвърди програмата на Българския културен институт в Париж за следващата година и ще посети ретроспективната изложба на Димитър Киров в залите на института.

Facebook logo
Бъдете с нас и във