Банкеръ Daily

Новини

Вежди Рашидов подписва договор за реконструкция и благоустрояване на базиликата „Св. София”

Министърът на културата Вежди Рашидов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще подпишат договор за реконструкция и благоустрояване на базиликата „Св. София”. На церемонията ще присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова.
Финансирането е на стойност 656 хил. лв., осигурени по Оперативна програма „Регионално развитие”. Средствата са в рамките на схемата „Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна държавна културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали”, операция 1.1 „Социална инфраструктура”, приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”.
Чрез предвидените в проекта интервенции ще се подобри, обнови и модернизира археологическото ниво на базиликата „Света София”. Ще се реализират мерки за въвеждане на ефективно художествено и музейно осветление, вентилационна система и комуникационно обзавеждане, с което ще се подобри атрактивността и енергийната ефективност на националната културна ценност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във