Банкеръ Daily

Новини

Вежди Рашидов открива новата учебна година в Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука”

Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука” . Той изпрати поздравление до преподавателите и учениците от средните училища по изкуствата и по културата по повод първия учебен ден, съобщиха от министерството. В приветствието си министър Рашидов пожелава на младите таланти на България и техните учители здраве, щастие и удовлетворение от постигнатото. Текстът на приветствието гласи: „Уважаеми преподаватели и ученици, поздравявам ви с откриването на новата учебна година! Нека за всички вас тя да бъде година, богата на творчество, на нови изяви и постижения.Искрено вярвам, че децата и учениците от училищата по изкуствата и културата са знаещи и можещи млади хора. Още от ученическата скамейка впечатляват със своите дарования и готовност да откриват, изучават и овладяват тайните на научното познание и на избраното от тях изкуство. Вярвам, че с вдъхновението и всеотдайността на своите учители всички вие и в бъдеще ще допринасяте за развитието на националната ни култура. Бъдете здрави, щастливи и удовлетворени от постигнатото. На добър час!”
Зам.-министърът на културата Митко Тодоров ще открие новата учебна година в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в гр. Пловдив в 9:30 ч. на 15 септември.
Зам.-министърът на културата д-р Тодор Чобанов ще открие новата учебна година в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” в гр. Бургас в 10:00 ч.
Зам.-министърът на културата Димитър Дерелиев ще открие новата учебна година в Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка” в 10:00 ч.

Facebook logo
Бъдете с нас и във