Банкеръ Daily

Новини

Вежди Рашидов гледа премиерата на новия български филм „LOVE.NET”

Министърът на културата Вежди Рашидов ще присъства днес на официалната премиера на новия български филм „LOVE.NET”. Премиерата ще се състои в 19:45 ч. в кино „Арена – Младост”. Министерството , чрез Националния филмов център, осигури субсидия за филма от около 1.3 млн. лева.
В главните роли в продукцията, която разказва за любовта от пръв виртуален поглед, са Христо Шопов, Владимир Пенев, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева, Диана Добрева, Диляна Попова. В детските роли са Тео Аврамов и Лора Чешмеджиева. Режисьор е Илиян Джевелеков. Сценарият е дело на Нели Димитрова, Матей Константинов и Илиян Джевелеков. Оператор е Емил Христов.
На 29 октомври 2009 г. в градината зад Националната художествена галерия в София бе първият снимачен ден на „LOVE.NET”. Тогава режисьорът Илиян Джевелеков отбеляза пред медии, че: „Не правим захаросан филм, но положителните емоции доминират”. „Използваме инерцията, която набрахме с „Дзифт”, на който също сме продуценти, и се надяваме на успех”, подчерта той. По думите му София е „действащо лице” в „LOVE.NET” - съвременният, модерен град - не само заведенията, а и много други хубави места, до които ще води зрителя камерата на оператора Емил Христов.
Министърът на културата Вежди Рашидов посети снимачната площадка на новия български филм “LOVE.NET” още на 12 декември 2009 г., за да пожелае успех на екипа. Мястото на снимките бе в хале в района на зала „Фестивална” в София – бившата баскетболна зала на стадион „Академик”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във