Банкеръ Weekly

Новини

Василев обеща на Фандъкова нов начин за пресмятане на парното

Премахване на прогнозните сметки за парно и промяна в начина, по който се изчислява делът на сградната инсталация. Това са обсъдили министърът на икономиката в служебния кабинет Асен Василев и столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на среща в енергийното ведомството. На брифинг в общината Фандъкова обясни, че е предложила четири мерки,nbsp;които да гарантират реален отчет на използваната топлинна енергия.


Тя похвали Василев, че без да губи време още на петия ден от встъпването си в длъжност е готов да работи по темата bdquo;Топлофикацияrdquo;.


Пред него на първо място Фандъкова е поставила въпроса за промяната в начина на изчисления наnbsp;дела на сградна инсталация, за което са и най-честите оплаквания на абонатите. Експертите, които работиха по създаването на четирите мерки, са предложили този дял да не се определя само по формула, а да има възможност за измерване във всяка конкретна сграда. По този начин ще се даде възможност на хората сами да решават какъв да е процентът за инсталацията в съответния блок или кооперация.


Фандъкова настоява и за премахването на прогнозните сметки и за измерване на количеството енергия, изразходено заnbsp;подгряване на топла вода. Като последна мярка кметът иска да се даде възможност на сградите, в които има хоризонтална инсталация, да сключватnbsp;индивидуални договори. bdquo;За да се осъществят тези мерки, е необходимаnbsp;промяна в наредбата за топлоснабдяването,nbsp;която се издава от Министерството на икономикатаldquo;, подчерта столичният кмет.


Още днес в икономическото ведомството се сформира работна група по проблемите на Столичната топлофикация, като в нея ще участват и някои от експертите на общината, стана ясно още от думите на Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във