Банкеръ Daily

Новини

Василев иска облекчение на фитосанитарния контрол по границите

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ще изпрати писмо до земеделския министър Мехмед Дикме с настояване за облекчаване на санитарния и ветеринарния контрол по гранично-пропускателните пунктове в страната. Това заяви вицепремиерът след среща с представители на браншовите организации на превозвачите. След нея Василев съобщи, че ще съдейства и за решаването на проблемите на превозвачите с пътните такси и разрешителните, като за това ще изпрати писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройство Валентин Церовски.
Представителите на браншовите организации и министърът се договориха за създаването на междуведомствена комисия за решаване на проблемите на автомобилния транспорт. Тя ще се състои от представители на Агенция Митници, Гранична полиция, Министерството на транспорта и Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Нова дирекция в структурата на ведомството пък ще работи по проблемите на националната транспортна система, съобщи министърът.
Дали Изпълнителна агенция Пътища трябва да се върне в структурата на транспортното ведомство, или да остане в това на Валентин Церовски, Василев не пожела да коментира, обяснявайки, че това не е тема за публично обсъждане, а на решение от Министерския съвет. Николай Василев обяви, че за развитие на високите технологии ще отговаря заместник-министър.
Представителите на браншовите организации заявиха, че са доволни от първата си среща с новия транспортен министър, на когото разчитат да ограничи корупцията в сектора и в администрацията на ведомството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във