Банкеръ Daily

Новини

ВАРНЕНСКИЯТ СЪД ОСТАВИ В АРЕСТА РЕЦИДИВИСТ С 16 ПРИСЪДИ

Варненският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение на 36-годишния Янчо Христов от шуменското с. Памукчи. Той е обвинен в извършването на грабеж при условията на опасен рецидив. Потвърдено бе определението на Окръжен съд Шумен от миналата седмица. Той остави в сила мярката „задържане под стража”, определена още през м. юни тази година.
Осъжданият 16 пъти за различни престъпления Христов е бил задържан за пореден път заради брутален грабеж, който мъжът организирал. Той откраднал 40 лв от пенсията на 77-годишен мъж, като освен това го е пребил.
Днес въззивната инстанция потвърди изводите на Шуменския окръжен съд, според които са събрани безспорни доказателства, е именно Христов е извършител на престъпното деяние. Определението на въззивната инстанция е окончателно.
Спрямо Янчо Христов има повдигнато ново обвинение. Разследването е приключило и има внесен обвинителен акт. Престъплението, в което се обвинява Христов е тежко по смисъла на закона и се наказва със затвор от 5 до 15 години затвор и с конфискация на #189; от имуществото. За да потвърди ареста на Христов, Варненският апелативен съд се е съобразил и с изключително тежкото му съдебно минало.

Освен 16-те присъди, част от които за кражби и грабежи, спрямо Христов има още 22 висящи досъдебни производство, 4-ри от които за разследвани престъпления, извършени само през тази година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във