Банкеръ Daily

Новини

Варненският окръжен съд осъди на 2.5 години мъж за склоняване към проституция

Състав на Варненския окръжен съд осъди на 2 години и половина лишаване от свобода Генади Г. за участието му в престъпна група за трафик на жени и склонявани към проституция. Това съобщиха от институцията.
Генади призна вината си затова, че от май до септември 2006 година, в съучастие с престъпна група е организирал трафикана три жени от Видин към Варна, където били принуждавани да проституират. Момичетата обслужвали клиенти в специално наета квартира във Варна, както и във вила Чери, близо до варненския квартал Виница. За всяко едно от престъпленията съдът присъди на Генади различно по размер наказание. Съдът определи 49 годишният видинчанин да изтърпи най-голямото - две години и половина лишаване от свобода.
Присъдата на Генади идва две години след като другите членове на престъпната група бяха осъдени за същите деяния, отново при условията на съкратено съдебно следствие и наказание, под минимума от 5 години, предвиден от закона. Ирен, Мирослав и Николай бяха наказани с по 4 години и 11 месеца затвор и с по 10 000 лева глоба заради 17 престъпни деяния, сред които трафика на 8 жени, склонявани към проституция и незаконно притежавано от Ирен оръжие. Тримата започнали престъпния бизнес през лятото на 2005 и привлекли Генади няколко месеца по-късно. Видинчанинът осигурявал момичета от родния си град, които след обещания за различни облаги пристигали във Варна и веднага били принуждавани да проституират. Действащият публичен дом беше разкрит при полицейска акция във вила Чери през есента на 2006 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във