Банкеръ Daily

Новини

ВАРИАНТ 2 СИНЬО БЕ ИЗБРАН ЗА ВТОРАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МАТУРА

Отново вариант номер две синьо беше изтеглен за втората задължителна матура. Това направи в сградата на просветното министерство журналистът от вестник „24 часа” Ярослава Прохазкова, която бе избрана чрез жребий. Изпитният вариант отново съобщи Евгения Костадинова, директор на дирекция Политика към МОН по БНР.
Зрелостниците се явяват на държавен изпит по избран от тях предмет от 13 учебните дисциплини. Най-много ученици са изявили желание да се явят на матура по география – 24 хиляди. На второ място е математиката – 13 хиляди. Най-малко абитуриенти ще явят на матура по италиански език – едва 145. Всички зрелостни изпити са под формата на тест, а максималният брой точки е 100.
Всички изпити ще са с продължителност 4 астрономически часа. Младежите с увреждания имат допълнително още един час за работа. Изпитният комплект съдържа тестова книжка, лист за отговори, към който е и идентификационната бланка, на която учениците ще внасят личните си данни и свитък за отговори, предназначен за свободните отговори на учениците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във