Банкеръ Daily

Новини

В столицата започва започва лятната академия „Заедно в час!”

В столицата започва започва лятната академия „Заедно в час!” за „200 деца и 22-ма учители”. Специални гости в 37 СОУ „Райна Княгиня” са кметът на София Йорданка Фандъкова, Ваня Кастрева, началник на регионален инспекторат в София и 200 ученика от града , които се записаха да ходят на училище през лятото.
На събитието ще присъстват 22 млади учители на Заедно в час, които са организирали панаир на игрите за учениците по случай откриването, Евгения Пеева, изпълнителен директор на фондация „Заедно в час”, Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондация „Америка за България”
Лятната академия е последният етап от обучението на младите учители на „Заедно в час”. До този момент те са преминали интензивно обучение по международния модел „Преподавай като лидер”. На 1 август влизат в класната стая за пръв път, за да приложат натрупания опит. В рамките на един месец в „Лятна академия на Заедно в час” те ще обучават деца от няколко софийски училища. След това, от 1 септември младите учители започват работа по назначение в училища от различни региони на България, за да се посветят на задачата си да се борят за всяко дете, застрашено от отпадане от училище

Facebook logo
Бъдете с нас и във