Банкеръ Daily

Новини

В СОФИЯ СТАРТИРАХА ДНИТЕ НА СВОБОДНОТО СЛОВО

Седмица след Международния ден на свободата на словото (3 май), бе открит и ежегодния фестивал „Дни на свободното слово в столицата. Петото издание на форума, организиран от Факултетния съвет на СУ Св. Климент Охридски, Сдружение Цензура и Фондация Оранжева луна, започна с дискусия под надслов Свободата в мрежата. Протестът - онлайн и офлайн. Това е първата от журналистическите вечери, които се провеждат по традиция в 65-а аудитория на Ректората на СУ, а на 13 май ще бъде дискусията Свободата на словото и политическата журналистика с участието на журналиста Цветанка Ризова.
Тези събития ще бъдат последвани от друга провокация към гражданското съзнание - посветения на социалната реклама семинар Рекламация, който ще бъде съпроводен със специален конкурс. Участвалите в него творби ще бъдат подредени в изложба, чието откриване е предвидено за 10 юни от 18 часа във фоайето на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ. На 29 май пък, в двора на Ректората ще се проведе нощен литературен маратон „Нощ на поетите, в който млади и някои по-известни автори ще представят свои творби в поезия и проза.
Организаторите смятат, че за отбелязване на Международния ден на свободата на словото един или няколко дни не са достатъчни и затова са посветили на темата поредица от събития и инициативи в продължение на повече от месец. В края на месец юни форумът ще бъде закрит със специално парти под Вековния дъб в Студентски град .

Facebook logo
Бъдете с нас и във