Банкеръ Daily

Новини

В СОФИЯ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ФОРУМ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ПАТЕНТНА ОРГАНИЗАЦИЯ

На 3 и 4 юни в хотел „Арена ди Сердика” ще се проведе Втората годишна среща по сътрудничество на страните членове на Европейската патентна организация.
Организатори на събитието са Европейското патентно ведомство и Патентното ведомство на Република България. Нашата страна ще бъде за първи път домакин на среща от такъв формат след присъединяването си към Европейската патентна конвенция през 2002 г. Очаква се в срещата да участват представители от повече от 25 държави, членуващи в Европейската патентна организация, съобщиха от Патентното ведомство на Република България.
Срещата ще бъде открита от председателя на Патентното ведомство Костадин Манев и вицепрезидента по правни въпроси и международни отношения на Европейското патентно ведомство Мануел Десантес.
Сред темите, които ще бъдат обсъдени на двудневния форум, ще бъдат преглед на сътрудничеството в рамките на Европейската патентна организация и основните направления, в които то се развива, ролята на националните патентни ведомства за квалификацията на европейските патентни представители, дейности на национално ниво и ролята на националните патентни ведомства в борбата за защита на правата върху индустриалната собственост, информационно консултативни мрежи в областта на патентната информация и бъдещи перспективи за развитие, програма за дистанционно обучение на Европейската патентна академия и други.
Международните гости ще участват и в тържественото честване на 60-годишнината на Патентното ведомство на Република България, което ще се проведе на 4 юни следобед в Резиденция „Бояна”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във