Банкеръ Daily

Новини

В СЕРЕС ЗАДЪРЖАХА ЧЕТИРИМА БЪЛГАРИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА БАНКОВИ КАРТИ

Четирима българи са задържани в Серес за източване на банкови карти съобщиха от пресцентъра на МВР. Групата е наблюдавана продължително при съвместна координирана операция на благоевградски криминалисти и антимафиоти и гръцките им колеги.
След продължителна съвместна работа между български и гръцки полицаи, в събота (13 юни), при координирани действия от двете страни, гръцки полицейски служители пристъпват към ареста на българите. Задържани са Ж.М на 21 г., Д.Д. на 37 г., Р.В. на 43 г. и П.И. на 43 г., всичките от Благоевград. Събраните до момента данни сочат, че П.И. е организатор на престъпната дейност, осъществявана на територията на Гърция. Установено е, че част от групата пътувала почти всяка седмица до южната ни съседка. Според разпределението на “дейностите” в екипа, двама сутрин залагали скимиращи устройства по банкомати в различни населени места, други двама ги “охранявали” и наблюдавали за сигурността на операцията. В същия състав вечер изпълнителите демонтирали заложеното записващо устройство на банкомата и се връщали в Благоевград. Оказало се, че в групата бил ангажиран и още един български гражданин – 34-годишен благоевградчанин, който работел от място и не е напускал областния град. Той е задържан от полицията в Благоевград. Схемата на следващия етап била: организаторът и един от помощниците тръгват за ГКПП-Кулата с кола, като вторият е и преносител на картите – копия и минава границата пеш. Четиримата се събират на предварително уговорена среща в избраното за удара населено място. Служителите на “Криминална полиция”-Благоевград подали информация на гръцките си колеги веднага след като на 10 юли групата преминала границата. Така гръцките полицейски служители започнали проследяването на четиримата българи и ги заловили пред банкомат в курортния комплекс “Сани”.
Благоевградски полицаи уточняват, че четиримата задържани в Серес са известни с различни криминални прояви като притежаване на наркотици /хероин/, заради което двама от тях са съдени и са излежали присъди - П.И. у нас – за организиране на нарколаборатория, друг – в Унгария, останалите двама са били уличени в трафик на хора, крадени коли и др. Домовете на задържаните са претърсени, намерена е компютърна техника за софтуерна обработка на данните, бели пластики, ПИН кодове и други принадлежности.
Днес предстои задържаните да дадат показания пред съдия. Те са уличени във фалшифициране, опит за измама с използване на компютър, професионално и продължавано престъпление, узаконяване на доходи от незаконна дейност и участие в организирана престъпна група, нарушаване на защитата на личните данни. Срещу тях са образувани досъдебни производства.
На днешната среща в Гърция директорът на областната дирекция на полицията в гр. Серес изрази искрената си благодарност към служителите на ОД на МВР-Благоевград. Ген. Николаос Ризос подчерта, че благодарение на навременно подадената от българска страна информация и осъщественото добро взаимодействие е постигнат успешен финал на операцията и е гарантирана сигурността на сметките на милиони хора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във