Банкеръ Weekly

Новини

В Русе обсъдиха възможностите, които дава програма JESSICA

Община Русе беше домакин на среща с представители на бизнеса и медиите за възможностите, които предоставя програма JESSICA, съобщиха от общината. Кметът Пламен Стоилов откри форума, в който се включиха повече от 200 човека.


На срещата са представени параметрите на подписаното споразумение между Европейската инвестиционна банка ndash; като управляваща Холдинговия фонд по инициативата JESSICA (Съвместна европейска инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони) за България, и Регионалния фонд за градско развитие АД (РФГР) ndash; с водещ акционер Societe Generale Експресбанк и акционери финансова компания Елана и Balkan Advisors.


РФГР ще финансира проекти на общини, частни инвеститори и публично-частни партньорства в шестте големи града на България - Бургас, Варна, Русе, Плевен, Пловдив и Стара Загора, основно чрез заеми, но в някои случаи и чрез дялово участие. Фондът ще инвестира във всичко, което има потенциал да облагороди и осъвремени градската среда, като например: социална инфраструктура, проекти за подобряване на физическата среда и превенция на риска, системи за устойчива градска мобилност.


nbsp;


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във