Банкеръ Weekly

Новини

В прокуратурата нямало дело срещу Найденов за търговия с влияние

Няма образувано досъдебно производство срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов, съобщиха от Софийската градска прокуратура. В началото на седмицата от БСП се заканиха, че започват поредица от пресконференции с разкрития за злоупотреби, корупция и финансови схеми на кабинета Борисов. От левицата се обърнаха с въпрос към главния прокурор Сотир Цацаров дали в прокуратурата има ново досъдебно производство по сигнал на ДАНС за дейността на Мирослав Найденов като министър. От левицата настояха да се даде отговор и на въпроса за какво е образувано това досъдебно производство и дали в него не става дума за организирана престъпна група за търговия с влияние.


По случая имало следствено дело, образувано на 9.11.2009 година срещу неизвестен извършител. Предмет на раследването са факти, които били идентични с изнесените на пресконференция на социалистите на 18 март 2013 година, се казва в съобщението на прокуратурата.


Сигналът е за престъпление по чл.321, ал.6 от Наказателният кодекс за набавяне на имотна облага или упражняване на противозаконно влияние върху дейността на орган на властта или местното самоуправление. Стана ясно още, че главният прокурор е разпоредил незабавна проверка на хода на делото, както и провеждане на активни действия по разследването лично от прокурор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във