Банкеръ Daily

Новини

В новият брой 12 на вестник Банкеръ

В новият брой 12 на вестник Банкеръ четете:

ЕКОБОМБА ЦЪКА КРАЙ СОФИЯ
Много чудеса са ставали пред мощите на св. Мина. Вярващи от страната и чужбина ходят там да се помолят за здраве и спасение. Но преди да влязат в светата обител, те трябва да съберат достатъчно смелост и воля. Ужасното изпитание, което ги чака, не им е дадено от Бога, нито е легенда или предание, а е резултат от безхаберието на българските управници. Какво е то и как една истинска екобомба цъка край София, четете само във в. БАНКЕРЪ.

РАДИОАКТИВЕН ОБЛАК НАДВИСНА НАД СВЕТА
По данни на Световната атомна асоциация около 15% от електроенергията в света идва от атомните централи. И те в никакъв случай не могат да се заместят с магическа пръчка от други източници. Още повече всяка от съществуващите алтернативи замърсява в някаква степен околната среда и взема невинни жертви. Дали и как радиоактивният облак надвисна над света, ще научите само от страниците на в. БАНКЕРЪ.

ГОРИВАТА ЗАМРЪЗВАТ ДО СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ
Шумотевицата, която се вдигна през последните няколко седмици около поскъпването на цените на горивата, умело бе използвана от петролните компании и автомобилните превозвачи, които успяха да си договорят редица облекчения за сметка на държавата. Как и защо горивата замръзват до следващия път, четете само във в. БАНКЕРЪ.

СОФИЯ ВЛИЗА В КАПАНА НА РЕМОНТИТЕ
Тежко лято се задава за софиянци и гостите на града. Заради предстоящите мащабни ремонти и строителни работи трафикът в столицата ще стане още по-невъзможен дори и през месеците, когато улиците обикновено са пусти. Подробности за това кога София влиза в капана на ремонтите, ще научите само от новия брой на финансовия седмичник.

БЪЛГАРСКАТА АВИАЦИЯ ЛЕТИ НАДОЛУ
Годините, когато български самолети с логото на Балкан летяха по десетки международни и вътрешни въздушни линии, отдавна са минало. Сега ситуацията е много по-различна. Притиснати от жестоката конкуренция, високите цени на петрола на международните пазари и последиците от финансовата криза, дори малкото оцелели наши превозвачи все повече губят позициите си на пазара. Още по темата - само на страниците на финансовия седмичник.

ТРУПЪТ НА ПЪТЯ ПОСКЪПВА ДО 10 МЛН. ЛВ.
Причиняването на смърт на пътя да струва много повече на виновника, предвижда проектът за изменение на Кодекса за застраховането, който Комисията за финансов надзор предложи за обсъждане. Горната граница за обезщетение при пътнотранспортно произшествие с труп на пътя става 10 млн. лева. Какво смятат експертите по въпроса, ще научите от новия брой на в. БАНКЕРЪ.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА В. БАНКЕРЪ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:
КУШЛЕВ - НА ПРОКУРОР!
Фамозният шеф на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, Стоян Кушлев е пред сблъсък с прокуратурата. Парламентарната Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, която от няколко месеца безуспешно опитва да се срещне с него, има вече твърдо решение да сезира държавното обвинение за негови нарушения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във