Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 6 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 6 на вестник БАНКЕРЪ четете:

Конкурентоспособност издиша в ръцете на чиновниците

Гръмките обещания и омайните приказки на държавниците за стимулиране на икономиката чрез средствата от европейските фондове за пореден път се оказват въздух под налягане. Защо парите по Конкурентоспособност все още не могат да стигнат до бизнеса, четете само във в. БАНКЕРЪ.

България не пасва в европейски енергиен пъзел

Мащабните планове на Европейския съюз да създаде единна енергийна система с еднаква инфраструктура, общи правила и критерии ще се окажат голям залък за по-малките страни членки, сред които и България. Как страната ни не пасва в европейския енергиен пъзел, ще научите от страниците на финансовия седмичник.

Заплати в кривата на лобизма

Ще се повишат ли доходите ми?, е въпросът, който все по-често си задава българинът, особено когато синдикати, работодатели и държава усърдно спрягат в публичното пространство всевъзможни сценарии за вдигане на минималната работна заплата. Защо заплатите изведнъж попаднаха в кривата на лобизма, четете само във в. БАНКЕРЪ.

Инстанционният контрол - врата в полето на правосъдието

Безкрайното връщане на делата е отказ от правосъдие. Има процеси, които идват за пети или за шести път във Върховния касационен съд (ВКС) и продължават над 10 години. Положението е нетърпимо! Тази банална истина бе изречена неколкократно от председателя на Наказателната колегия на Върховния касационен съд (ВКС) Гроздан Илиев във връзка с последните промени в Наказателнопроцесуалния кодекс (НПК). Това изявление обаче илюстрира тоталната безпомощност, безпринципност и старателно поддържано беззаконие в правораздаването ни.
Подробности - четете в Параграф 22, приложение на в.Банкер за законност и власт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във