Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 51 на в. БАНКЕРЪ четете:

САМОУБИЙСТВА С ГРАЖДАНСКАТАВ началото на сезона за подновяване на Гражданска отговорност, Борислав Богоев, заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление Застрахователен надзор, отсече: Едно е сигурно - цената няма да върви надолу. Ще се задържи или плавно ще върви нагоре. Три месеца по-късно той, както и целият пазар са силно изненадани. Въпреки очакваното дългосрочно поскъпване цените на застраховката Гражданска отговорност падат. Какви са рисковете от това поевтиняване, четете в новия брой на в. БАНКЕРЪ.


nbsp;


БЮДЖЕТЪТ НА КРЪГЛАТА НУЛАБългария е страна, където хората живеят с много заблуди, създавани напоследък от самите управляващи чрез директен контрол върху медиите. Сигурно сте обърнали внимание на медийното отразяване на бюджета, където най-дългите репортажи по темата бяха под минута. В същото време на скандалите и нагрубяванията бяха отделени по три-четири минути. Друга индикация е, че нито министър-председателят, нито някои от министрите, като изключим финансовия, не намери време да присъства на дебатите. Как се измерва дали един бюджет е добър или лош, четете само във в. БАНКЕРЪ.


nbsp;


НОВ ЧИНОВНИЧЕСКИ ШАМАР ЗА БИЗНЕСАБългарските фирми за пореден път ще бъдат наказани от Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия. Te няма да получат навреме необходимите им секторни анализи за чуждестранните пазари и съответно трудно ще успеят да развият експортния си потенциал. Така, освен че провали мераците на бизнеса да се възползва от евросредствата по оперативната програма Конкурентоспособност, ръководената от Марияна Велкова институция успя да прецака предприемачите и с помощта, която по закон трябва да им оказва.


nbsp;


НА АЛЧНИ ЕКСПЕРТИ ДЕЦАТА ИМ ПРЕЧАТРаздвоение на личността, изглежда, е споходило експертите от Министерството на образованието. Между първоначалния законопроект за предучилищното и училищното образование и концепцията за прословутата оперативна програма Наука и образование за интелигентен растеж имаше едно огромно несъответствие. Но в стремежа си да прилапат европейските пари служителите на Сергей Игнатов показаха, че няма да се спрат пред нищо и синхронизираха текстовете. Защо образователното министерство пренаписа собствените си законови творби, четете в новия брой на в. БАНКЕРЪ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във