Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 47 на вестник БАНКЕРЪ четете:

Фактурите ще са за Вас, г-жо Караджова!

Винаги сме знаели, че наглостта е присъща на българските политици, но днешните направо ни скриха шапката. Министърът на околната среда и водите Нона Караджова подскочи като ощипана мома, след като през седмицата Европейската комисия ни нахока, че сме занемарили сметищата в страната. Ако се случи, че в следващите два месеца не успеем да убедим Брюксел, че всичко е наред, ще пратя фактурите с глобите на предишното правителство и на кметовете, които са управлявали от 2000-а до 2009 година, закани се екоминистърката. Дали Караджова се опитва просто да замаже положението и да си измие ръцете за нищо неправенето си и ще плащаме ли глоби ще разберете от новия брой на в. БАНКЕРЪ.

nbsp;


София тех парк се готви за полет

Само няколко месеца след като държавният глава заяви, че София тех парк е не по-малко важен, отколкото изграждането на автомагистрала Тракия, защото трасира пътя на иновациите и създава първата в България иновационна екосистема, харченето на пари за това трасе вече започна. И макар че още дружеството е създадено само на документи, то вече има на разположение 3 млн. лв. бюджетни средства, за да развие дейността си, плюс 50 млн. евро от оперативната програма Конкурентоспособност.


Първата стъпка вече е направена - за полети в странство вече са заделени... 300 хил. лева. Всичко по темата в новия брой на в. БАНКЕРЪ.

nbsp;


Раздават картите за дигиталния ефир

Покрай предстоящото от 1 септември догодина преминаване от аналогово към цифрово разпръскване на телевизионния сигнал ще бъдат похарчени много пари. Освен рекламата на цифровизацията вече наближава и моментът за разпределението на милионите левове за осигуряване на декодери за по-бедните наши съграждани. Кой и как ще се облажи от милионните поръчки, ще разберете от в. БАНКЕРЪ.


nbsp;


Кадрови колапс срутва здравеопазването

Въпреки безпрецедентните 3.34 млрд. лв., с които правителството се хвали, че едва ли не е наградило здравеопазването, секторът и догодина ще бъде поставен на системи и командно дишане. Дори ако допуснем, че заложените в бюджета на Националната здравноосигурителна каса 2.7 млрд. лв. разходи на магия ще стигнат за плащанията към болниците (по доказано порочните клинични пътеки), за лекарства, прегледи при джипита, изследвания с направления и зъболечение, сметките на управляващите пак ще се окажат криви. Защото кадровият колапс, досега тихичко заплашващ да катурне системата, вече е надвиснал над нея със страшна сила. Всичко по темата в новия брой на в. БАНКЕРЪ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във