Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 43-ти на вестник БАНКЕРЪ

В НОВИЯ БРОЙ 43-ти на ВЕСТНИК БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ:

ОТКЪДЕ ПРЕМИЕРЪТ ВАДИ МИЛИОНИТЕ

Премиерът да изгони Дянков. Тази реплика напоследък звучи все по-често, особено когато стане дума за бюджет, финанси и реформи в здравната и пенсионната система. В ситуация на криза обаче управляващите трябва да се съобразяват със сметките на финансовия министър, а не финансовият министър - с политическата конюнктура. Подбоности за това откъде премиерът вади милионите, четете само във в. БАНКЕРЪ.

БИЗНЕСЪТ С ВОДА ОЩЕ ТЪНЕ В МЪТИЛКА

Доскоро идеята да се прави бизнес с минерална вода у нас се възприемаше с насмешка и никой не вярваше, че от продажбата й може да се печели, но това се промени. Оказва се обаче, че държавата печели нищожни суми от концесиите на минералните извори, докато други трупат милиони от тях. Истината - на страниците на в. БАНКЕРЪ.

БАНКОВИТЕ АКЦИИ ИЗГУБИХА ПОСОКАТА

Фондовата борса остана притисната от хроничната липса на инвеститорски интерес и през септември. Пазарът на нея по-скоро тъпчеше на място с изключение на някои колебания. Как се представиха банковите акции в тези трудни условия ще научите от страниците на финансовия седмичник.

МЕЖДУ РЕЙТИНГА И РЕФОРМИТЕ

Рейтингът на Бойко Борисов е паднал от 45 на 23 процента. Само за 15 месеца. Успокояващото е, че за същото време от началото на премиерския си мандат царят успял да охлади народната любов с цели 60 градуса (от 62 на 2). За приликите между правителствата Костов-Сакскобургготски-Борисов и за това къде свършват границите на рейтинга и започва реалната реформа, четете новия брой на в. БАНКЕРЪ.

Цветанов кадровик на ВСС

Лютите нападки на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов срещу съдебната власт изглежда ще поутихнат по целесъобразност. Информация за тайна визита на членове на Висшия съдебен съвет, които посетили вицето на Бойко Борисов, за да обсъждат кандидатурата на Георги Колев за председател на Върховния административен съд подсказва недвусмислено за пазарлъци и отстъпки, които т. нар. правителство на съдебната власт прави, за да оцелее. Така бившият кадровик в МВР се превръща и в кадровик на ВСС, а налагайки свои хора за съдебни началници.

Facebook logo
Бъдете с нас и във