Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 43 на в. БАНКЕРЪ четете:

РАБОТАТА КУЦА, А БОНУСИТЕ НЕ СЕКВАТ

Стотиците чиновници, които отговарят за еврофондовете, още от края на 2008-а взимат двойни заплати, бонуси или други придобивки - уж за да си вършат по-добре работата. Идеята за тази привилегия дойде от Брюксел, след като тамошните експерти се удивиха от огромното текучество на кадри и пълната некомпетентност на българската администрация да се справи с управлението на европейските пари. Какви допълнителни възнаграждения взимат чиновници и защо похватите, които работят на Запад, изобщо не виреят у нас ще научите от новия брой на БАНКЕРЪ.


nbsp;


БЮДЖЕТЪТ ЗА 2012-А: УРАВНЕНИЕ С МНОГО НЕИЗВЕСТНИ

Проектобюджетът на България за 2012-а е силно зависим от конюнктурата на европейските и световните пазари. Това е първото впечатление, което оставя у непредубедения човек бързият прочит на близо двестата страници на документа. Специално вниманиезаслужава следната фраза: Забавянето на световното търсене ще се отрази на международните цени на суровините. Всъщност става дума за опасенията, че Европейският съюз може да попадне в нова стагнация и дори в рецесия заради все още зеещия проблем с огромните дългове на държавите от еврозоната. Всичко за неизвестните в бюджетното уравнение четете в БАНКЕРЪ.


nbsp;


НОВ ДИРЕКТОР РАЗРАВЯ СТАРИ ДАЛАВЕРИ В МИНИ МАРИЦА-ИЗТОК

Трима директори на Мини Марица-изток 2 са сменени в последните три години. Но най-добрият ръководител на предприятието очевидно не е открит все още. Това показва докладът за резултатите от извършената специализирана проверка в мините, възложена от министър-председателя Бойко Борисов. Работата в компанията е проверявана от междуведомствена група, включваща представители на инспектората на Министерския съвет, на Агенцията за държавна и финансова инспекция и одитори от Българския енергиен холдинг Какво пише в документа, който на практика е за вътрешно ползване, ще научите единствено от новия брой на БАНКЕРЪ.


nbsp;


МОНОПОЛИСТИ СЕ СЪСТЕЗАВАТ СЪС СЕБЕ СИ

Агенцията за приходите във Велико Търново откри процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на топлинна енергия за офиса си в Монтана. Решението е подписано от Цветанка Боянова Недева, и.д. директор на териториалната дирекция на НАП в старопрестолния град. Причудливото хрумване е напълно лишено от здрав разум, защото сградата може да бъде физически и технологично отоплявана единствено от Топлофикация АД Монтана, и никой друг. А и цената, която ще се плаща, ще е същата, както за всички останали потребители. Вестник БАНКЕРЪ разкрива подробностите около поредния чиновнически абсурд.


nbsp;


В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА В. БАНКЕРЪ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:
ЧЕСТЕН ВОТ: ДРУГ ПЪТ!

Поредният крах на българското законодателство се задава с отброяването на последните минути от мъчителните за всички избори 3 в 1. После народът, галено наричан от политиците избиратели, отново ще надене хомота на данъкоплатец и неусетно ще извърви пътя до следващите избори. Доближат ли, той отново ще се вкопчи в надеждата за честен вот като удавник за сламка. И за кой ли път ще разбере, че тя си отива последна - когато СИК, ОИК и ЦИК пуснат кепенците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във