Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 38 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 38 на вестник БАНКЕРЪ четете:

ЗАПОЧНА РАЗМЕСТВАНЕТО НА ПЛАСТОВЕТЕ В ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИТЕ

Треска тресе пазара на телекомуникационните услуги у нас и няма изгледи скоро да му мине. Времето на кварталните телевизии, съседските интернети и опънатите по селски кабели по улиците безвъзвратно си отива, а някъде там в пространството, стоят едни големи пари, които няма как да те оставят безучастен. Как и защо разместването на пластовете в телекомуникациите започна, ще научите от в. БАНКЕРЪ.

ДА ГО СМЕНЯ ИЛИ ДА НЕ ГО СМЕНЯ

Близо 94 хил. души от осигурените в универсалните, професионалните и доброволните фондове през първата половина на 2010-а са се възползвали от правото си да прехвърлят средствата от индивидуалните си партиди. Общият размер на трансферираните суми е 93.75 млн. лева, а най-голям е делът на парите, преместени между универсалните фондове. Подробности - само на страниците на финансовия седмичник.

ДЪРЖАВАТА СИ ПРИСВОЯВА ЛЕКАРСТВЕНАТА ПОЛИТИКА

Да сложиш ръка на пазар за почти 1.8 млрд. лв., когато парите не стигат за нищо, е твърде изкушаващо. Сумата може да закърпи всеки продънен бюджет и да изправи на крака бедстващ сектор като българското здравеопазване. Следвайки тази логика, управниците хитро са подготвили промени в Закона за лекарствата, които да им позволят да диктуват правилата по свое усмотрение. Повече за това как държавата си присвоява лекарствената политика ще научите от в. БАНКЕРЪ.

(НЕ)ЗАВИСИМИ КМЕТОВЕ

Драстичното намаляване на чисто партийните кандидатури за кметове е най-сериозната заплаха пред политическите формации. Ако тази тенденция се запази и при предстоящите местни избори, дори соченият за безалтернативен играч ГЕРБ може да се окаже със сбъркани сметки. Как митничари, бивши съдии и каналджии се изживяват като изборни стратези - четете във в. БАНКЕРЪ.

Ще изгори ли ВСС в битката за тайната

Прословутият казус с достъпа на членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) до класифицирана информация получи неочаквано развитие. Преди дни депутатът Христо Бисеров внесе в Народното събрание законопроект, с който опитва да реши въпроса от раз. Без да навлиза в съществото на спора между изпълнителната и съдебната власт, заместник-председателят на ДПС си дава вид на ни чул, ни видял, ни разбрал проблема. Още за казуса - ще научите само и единствено в Параграф 22, приложението за законност и властна в.Банкер

Facebook logo
Бъдете с нас и във