Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 34 на в. "БАНКЕРЪ" четете:

Банковият трус може да е внесен

Въпросът "Кой разпали кризата в КТБ?" неочаквано получи нов отговор. В петък (22 август) служебният военен министър Велизар Шаламанов хвърли истинска бомба, докато коментираше кадровите рокади в спецслужбите. Шаламанов заяви в прав текст, че те "трябва да работят добре, включително и за това да намерим външни фактори, които вероятно са повлияли на кризата с Корпоративна търговска банка". При това експертът по сигурността подреди проблема до тези с кървавата действителност в Украйна, в Ирак, в Сирия и Афганистан. Казаното от него разчитаме така: Първо, външни фактори за осъществявания от държавата планомерен погром върху една от най-големите български банки има. Какви са другите изводи от думите на министъра, ще научите само от в. "БАНКЕРЪ".


Политиците взеха енергетиката за заложник

Вместо да бъде гарант за националната сигурност на страната, през последните години енергетиката се превърна в заложник. В този печеливш до неотдавна сектор се нароиха атомни, въглищни, газови, зелени и какви ли не други лобита, всяко с амбицията да реализира своя собствен интерес на широката държавна софра. В тази безпардонна ситуация политиците предпочетоха да се слеят като хамелеони с формиралата се среда - да не променят схемата, а просто да сложат свои хора и фирми, които също да лапат порции и да гарантират отчисления към партийните каси. Така се стигна до финансовия колапс на НЕК. "Заслугата" за съсипията е на всички, но както добре знаем, у нас провалите никой не си ги признава. Всичко по темата - четете в "БАНКЕРЪ".


Кражби и злоупотреби в екологията

Незаконно разпределяне на милиони левове, взимане на решения под натиск, безпринципни кадрови рокади и куп други съмнителни действия излязоха наяве от Предприятието за управление на дейностите по околната среда (ПУДООС). Всичко това се е случило в последните десетина дни от управлението на бившия вече екоминистър Светослав Анастасов (от ДПС), който иначе изкара на тази длъжност малко повече от месец. Злоупотребите в екопредприятието, което мнозина с право определят като черната касичка на всяка власт, започват непосредствено преди правителството на Пламен Орешарски да подаде оставка - на 22 юли. Как министър Атанасов отстрани изпълнителния директор на ПУДООС, за да разчисти пътя си към безконтролното раздаване на огромни средства, ще научите само от в. "БАНКЕРЪ".


Бракуват мостове като железни отпадъци

Мостови съоръжения, платени с милиони от хазната, се превръщат в железни отпадъци. И ако това бяха набези на ромски групи, със сигурност народното недоволство щеше да привлече вниманието и на полицията, и на прокуратурата, и на съда. Но в случая иде реч за организирани бели якички, подпомогнати от мастити бизнесмени. И както можем да се досетим - тази "дейност" е скрепена с подобаващо количество бумащина, чиято цел е да оправдае това безумство. В същото време държавата се дави - и в пряк, и преносен смисъл, а институциите се лутат в търсене на решения (и средства) за възстановяване на щетите от наводненията. Превръщаме се в просяци и седим на колене пред Брюксел, само и само да ни помогне, докато готови мостови конструкции се превръщат в... скрап. Подробности ще научите от в. "БАНКЕРЪ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във