Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 33 на в. БАНКЕРЪ четете:

Касата не иска болни над нормата


Преди около месец управителят на националната здравноосигурителна каса д-р Пламен Цеков анонсира, че ведомството му ще предложи нова методика за финансиране на болниците. Той твърдеше, че с нея ще бъдат либерализиран модела на сега съществуващите лимити, парите ще започнат да следват пациента, а обемите за болнична дейност ще бъдат стриктно планирани на регионално и национално ниво. Неотдавна на сайта на здравната каса обаче бе публикуван незнайно от кого писан проект за промяна на модела на болничното финансиране. Необсъденият в Надзорния съвет на касата текст е красноречиво доказателство, че пътя към ада наистина е постлан с добри намерения. За какво точно става дума ще научите от новия брой на вестник Банкеръ.


Батков, Денев и Дочев в спор за парите на МРРБ

Без изненади върви третият опит на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да избере фирма, която да рекламира срещу 540 хил. лв. оперативната програма Регионално развитие. В наддаването, както научи БАНКЕРЪ, са се включили три добре познати играчи, които често печелят държавните поръчки за реклами и пиар публикации - Аргент - 2002, Грейн Адвертайзинг и Зенит Адвертайзинг енд Комюникейшънс. Кой от тях ще лапне парите и защо надпреварата ще е жестока, ще научите само в новия брой на седмичника.


Държавните портове се давят в проблеми

През черноморските и дунавските пристанища се осъществява голяма част от стокообмена на страната и е логично те да реализират солидни печалби. Реалността обаче е по-друга - обработените товари продължават да са критично малко, приходите едва покриват оперативните разходи, а съревнованието с частните конкуренти е почти невъзможно. Влиянието на икономическата криза е безспорно, но също така е вън от съмнение, че българските портове са далеч от световните стандарти - обслужването е бавно, а технологиите - стари. Какви са причините за това - вижте в новия бр. на БАНКЕРЪ.


Нова финансова инжекция за пиарите

Само с един удар Българската агенция за инвестиции се нареди на челните места по похарчени от държавните институции средства за реклама. Броени дни след като се похвали с проекта си за популяризиране на предимствата за вложения у нас, финансиран по оперативната програма Конкурентоспособност с 15.6 млн. лв., ръководеното от Борислав Стефанов ведомство започна с раздаването на парите. Кой ще може да се обогати този път от държавната благодат, научете само от вестник БАНКЕРЪ.


Дянковата изгора люшка митниците


Близката до сърцето на финансовия министър Ирина Велкова е в основата на идеята за местенето на централата на митниците от София в Русе. Това потвърдиха за БАНКЕРЪ няколко независими източника. Хубавицата е родена в крайдунавския град, там става активистка на младежкия ГЕРБ. Още за Велкова и местенето на митничарите, четете в новия брой на седмичника.


На къмпинг по български

Въпреки набъбналото самочувствие на българския туризъм през последните години още сме на светлинни години от държави, които нямат толкова красива природа като нашата, но пък я използват далеч по-добре. И докато с някои хотели можем да се пъчим пред чужденците, то местата за почивка на открито - с палатка, каравана или кемпер, у нас изобщо не могат да се сравняват с европейските. Въпреки това обаче собствениците на къмпингите продължават да събират безбожно високи такси, без да предлагат каквито и да е условия. Какво още се случва в българските къмпинги и къде се нареждаме спрямо другите страни вижте в новия брой на в. БАНКЕРЪ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във